Temat: Witam wszystkich (14) | |
/konto usunięte/ | 28 Wrz 2017 o 14:41 Goszczę na tej stronie poraz pierwszy.Na początek kilka słów o sobie. Od dwóch lat jestem na emeryturze. Z wykształcenia jestem ekonomistą. Moje zainteresowania to: czytanie, szachy, wycieczki piesze. Od niedawna moim ulubionym zajęciem jest czytanie wierszy, a szczególnie limeryków. Próbuję też pisać własne, którymi chciałem się podzielić na tej stronie. Pozdrawiam Tadeusz |
Temat: Wiersze wyklęte (23) | |
17 Wrz 2017 o 16:13 Link do kolejnego wiersza:![]() | |
Temat: Teatr snów (1) | |
![]() | 05 Wrz 2017 o 19:40 Niebawem ukaże się mój debiut literacki - powieść "Teatr snów". Wszelkie informacje: ![]() Obecnie pracuję nad drugą częścią. |
Temat: Pomocy (3) | |
![]() | 28 Sie 2017 o 10:19 Janko-serdecznie dziękuję :*) |
![]() | 28 Sie 2017 o 08:41 Też dopiero teraz dostrzegłem błąd. Nie ma innego wyjścia, jak wykasować te komentowane i wpisać je ponownie, a komentujących przeprosić za to niedopatrzenie i włożony trud w komentowanie. Natomiast teksty niekomentowane można edytować. Należy kliknąć na moje konto, potem na moje utwory. Przy tekście niekomentowanym jest zielony ołóweczek. Kliknąć na niego i wtedy można dokonać zmian Następnie podgląd i zapisz. Należy się śpieszyć, bo a nuż ktoś skomentuje.Dobrze, że przeczytałem ten wpis, gdyż miałem ochotę komentować nowe teksty. |
![]() | 28 Sie 2017 o 07:38 Jak edytować tytuł tomiku?? Wkradł mi się błąd i nie wiem jak go wymazać.Pozdrawiam |
Temat: Chcę wszystkich powitać. (6) | |
![]() | 27 Sie 2017 o 15:37 StaraSzalona napisał: Hej:) ja tu też dopiero od dziś, jeszcze wiersze nieodblokowane :) Mam nadzieję na wierszowanie w miłej atmosferze :) Pozdrawiam Z atmosferą jest różnie, jak to wśród różnych ludzi ;) Ale pisz, poczytamy, czasem skomentujemy :) |
![]() | 26 Sie 2017 o 23:06 Hej:) ja tu też dopiero od dziś, jeszcze wiersze nieodblokowane :) Mam nadzieję na wierszowanie w miłej atmosferze :) Pozdrawiam |
Temat: witajcie (3) | |
![]() | 26 Sie 2017 o 22:45 slicznie dziekuje za info:) |
![]() | 26 Sie 2017 o 20:52 Mam prośbę, nie ilustruj wierszy zdjęciami z przypadkowych źródeł - nie mając pojęcia, czy nie łamiesz praw autorskich. Np. na jednym z nich jest wyraźny znak wodny - on tam nie jest do ozdoby, tylko stanowi informację, że tego zdjęcia nie można sobie używać bez żadnych ograniczeń.Wejdź do edycji utworu i wywal te fotki, dopiero wtedy utwory zostaną odblokowane. |
Temat: Witam Wszystkich! (8) | |
![]() | 26 Sie 2017 o 19:31 Witam Cie wioskowy:) ja tez mieszkam na wsi pisze od kilku lat i tez publikuje na innym portalu. Tu jestem od dzis i...zobaczymy czy sie zadomowie:)pozdrawiam:) |
Temat: witajcie (3) | |
![]() | 26 Sie 2017 o 19:28 Milo mi tu goscic,mam na imie Ewka Dzis dodalam pierwsze wiersze, czekam na odblokowanie. Mam nadzieje, ze spedze tu z Wami mile chwile :)pisze romantycznie, erotycznie z humorem i na powaznie:) Pozdrawiam wszystkich czytajacych i piszacych:*) |
Temat: rząd planuje zmiany ws. internetu (3) | |
25 Sie 2017 o 17:02 Pod regulamin Cię nie podciągną, to dostaniesz za obrazę uczuć religijnych czy inne kretyństwo. | |
![]() | 24 Sie 2017 o 12:54 Czy my śnimy?? |
![]() | 24 Sie 2017 o 09:52 "Nad projektem zmian w ustawie o świadczeniu usług drogą elektroniczną pracuje Ministerstwo Cyfryzacji, na którego czele stoi Anna Streżyńska. Liczy on siedem stron i opisuje zmiany dotyczące działania internetu w Polsce.Jak pisze "GW" kontrowersje wzbudzają dwa zapisy. Pierwszy z nich zakłada, że każdy, kto świadczy usługi przez internet, ma podlegać polskiemu prawu niezależnie od tego, gdzie ma siedzibę. Drugi to przepis mówiący, że portal nie będzie mógł ograniczać i utrudniać dostępu do swoich usług ani pozbawiać prawa do publikowania w nim komentarzy czy artykułów i to nawet, gdy są one niezgodne z regulaminem portalu". Ulala! Nawet, gdy są niezgodne z regulaminem! Nareszcie wolność wypowiedzi! Oczekuję tych zapisów jak kania dżdżu! Wreszcie będę mógł zademonstrować co potrafię! Brawo taka zmiana! Obiecuję, że jak tylko wejdzie ustawa, to natychmiast dam popis na Publixo! |
17 Sie 2017 o 16:05 Legionie, pomysł bardzo dobry i z chęcią bym się w to włączył, a pewnie jeszcze kilka osób się tu znajdzie. Jak coś, pisz do mnie. | |
Temat: Witam Wszystkich! (8) | |
![]() | 09 Sie 2017 o 20:38 Rzadko tu zaglądam. Nie wiem co mają wspólnego dwa ostatnie posty z moim przywitaniem. :) Nie przeszkadzają mi.Chcę odpowiedzieć na pytanie lilly. Miałem do czynienia z trzema innymi portalami. Kilka następnych obejrzałem. Mieszkam na wsi. Szukałem jakiegoś miejsca, w którym mógłbym publikować teksty w taki sposób, żeby moi faktyczni i wirtualni znajomi z innych miejscowości mogli odnaleźć tę moją pisaninę jednym kliknięciem. Jeden z portali nie miał tej funkcjonalności. Listę tekstów danego autora można było zobaczyć dopiero po zalogowaniu się. Nie przyszło mi do głowy, że można wykombinować coś tak głupiego. Oczywiście zrezygnowałem. Inny portal był bardzo OK. Ludzie OK. Niestety na opublikowanie tekstu prozą trzeba tam czekać tydzień. Właściciel nie odpowiedział mi na maila, w którym wskazałem istotny błąd w funkcjonowaniu portalu. Zaglądam tam czasem. Teksty usunąłem. Na trzecim portalu stałem się przedmiotem jadowitych napaści po wskazaniu błędów językowych w paru tekstach. Też już mnie tam nie ma. Nie chcę podawać nazw tych portali, bo nie zależy mi na robieniu im antyreklamy. Pozdrawiam |
![]() | 08 Sie 2017 o 22:10 Dosyć skamłania na cenzurę, na to że teksty są usuwane, na donosicielstwo, na preferencje administracji, itp. Weźmy sprawy we własne ręce!Składam propozycję wszystkim, którzy zechcą współtworzyć ze mną nowy, wolny od cenzury portal publicystyczny i literacki. Wejdę w spółkę z tymi, którzy nie pękają. Którzy nie boją się spraw sądowych, kamer, dobrej zmiany, ani więzienia. I nie pękają podczas przesłuchań. Wszystko jest dla ludzi. Gwarantuję ekstremalną jazdę bez trzymanki, procesy sądowe i sławę! Proponuję coś, czego jeszcze nie było i nie ma, bo nikt by się nie odważył na to, na co stać mnie. Proponuję prawdziwy kocioł piekielny, który wygeneruje radykalnie liberalny ruch społeczny. Przebijemy ten węgierski! |
08 Sie 2017 o 10:16 lotta napisał: A jak ktoś zgłasza do straży miejskiej sąsiada palącego śmieci na działce, to jest też kapusiem i donosicielem? Trochę kiepskie porównanie. Nie sądzę, żeby mój czy czyjś inny wiersz był jakimkolwiek zagrożeniem dla życia. lotta napisał: Czym to się różni od zgłoszenia do kosza utworu potencjalnie mogącego zostać uznanym za łamiący regulamin serwisu? Chociażby tym, co napisałem powyżej. Poza tym muszę zgodzić się z Janko, że ewentualne stwierdzenie "łamania regulaminu" dość wyraźnie ogranicza się do osób, które nie reprezentują jedynie słusznych poglądów. Jakoś użytkownik zajmujący się prawie wyłącznie wycieczkami osobistymi w swojej "twórczości" i komentarzach zupełnie adminowi nie przeszkadza. Że nie wspomnę już o innym przypadku, do którego admin również nie zechciał się odnieść. Cóż, skoro w takim kierunku ma zmierzać ten portal, to tylko pogratulować. Ale to już nie moja sprawa. | |
Temat: Sovbedlly wita się (3) | |
![]() | 05 Sie 2017 o 14:03 Witam i czekam na teksty. |