Temat: Cięcia (11)
22 Cze 2017 o 16:20
Też jestem zdziwiona...
przecież Twój limeryk jest zgodny z obowiązującą i rozpowszechnianą opinią przez jedynie słuszną, rządzącą partię.

A może to jakiś przebrzydły lewak na Ciebie doniósł? :P

;-) :D

ps. może też być inna przyczyna; po prostu nie piszesz merytorycznych komentarzy:P Może spróbuj w każdym nazywać siebie co najmniej profesorem, wybitnym specjalistą (dziedzinę wybieraj stosownie do okoliczności), wklejaj pod każdym swoje teksty i koniecznie nie oceniaj tekstów, tylko ich autorów - mieszaj ich z błotem za to, że nie konsultują wcześniej z Tobą, co i w jakiej formie wolno im publikować, a na koniec zawsze cytuj Biblię. Amen.

Poza tym... qrwa mać!
22 Cze 2017 o 16:14
Bardzo dobrze, Janko, że zamieściłeś tutaj swój limeryk. Żadnego godzenia w czyjeś dobre imię tu oczywiście nie ma, ale bądźmy szczerzy - regulamin działa tu (przynajmniej ostatnio) tylko dla wybranych, a resztę można obrażać bez najmniejszych konsekwencji i to przy nieustannych gadkach o braku stronniczości. Ale jak to świadczy o niektórych, niech sobie już ci niektórzy sami odpowiedzą.
22 Cze 2017 o 15:11
Znowu chyba jakiś niedouczony, ale zidentyfikowany obiekt na mnie doniósł. Dzięki jego służalczości został wykasowany limeryk o brzmieniu:

O specustawie

Mówiła pewna posłanka z Mogilna,
że w sejmie jest już specustawa pilna,
gdyż nasza konstytucja
jest niczym prostytucja,
w dodatku całkiem niekonstytucyjna.

Dotychczas słyszałem odpowiedzi, że kasowane są te teksty, które personalnie, imiennie godzą w dobre imię innych użytkowników. Byłbym szczególnie wdzięczny, gdybym otrzymał wyjaśnienie, czyje dobra tutaj naruszyłem. Przecież zasygnalizowałem jedynie oczywisty problem. Jeżeli ugodziłem w dobre imię posłanki z Mogilna, to chętnie ją poznam, jeżeli takowa istnieje.
Temat: Witam Wszystkich! (8)
20 Cze 2017 o 23:01
Nie zauważyłam, że twój tekst już został opublikowany.
A kto jest konkurencją dla tego portalu?
20 Cze 2017 o 22:59
Witaj. Do tej pory na akceptację czekało się krótko, jeden dzień, o ile się nie mylę.
Życzę przyjemnych przeżyć na publixo.
20 Cze 2017 o 21:02
wioskowy napisał:
Chcę się przedstawić, tylko co by tu o sobie napisać? Jestem starym prykiem, mieszkam na wsi. Pisuję różne rzeczy, nigdy nie wiem, co mi do głowy przyjdzie. Na ogół powinno być śmieszne, ale licho wie, co kto sądzi o mojej pisaninie. Kilka tekstów opublikowałem u konkurencji, ale tamten portal przestał mi odpowiadać. Straciłem szacunek dla tamtejszej redakcji i wcale nie chodzi tu o moje teksty.
Mój pierwszy tekst tutaj nosi tytuł "Piórnonsensy (1) - Krętactwa Sznuka".
20 Cze 2017 o 20:36
Chcę się przedstawić, tylko co by tu o sobie napisać? Jestem starym prykiem, mieszkam na wsi. Pisuję różne rzeczy, nigdy nie wiem, co mi do głowy przyjdzie. Na ogół powinno być śmieszne, ale licho wie, co kto sądzi o mojej pisaninie. Kilka tekstów opublikowałem u konkurencji, ale tamten portal przestał mi odpowiadać. Straciłem szacunek dla tamtejszej redakcji i wcale nie chodzi tu o moje teksty.
Mój pierwszy tekst tutaj czeka na akceptację. Nie wiem, jak długo to trwa.
Temat: Wiersze wyklęte (23)
05 Cze 2017 o 22:54
Dziękuję, Piorko. Też nie wiem, jak mogą obrażać uczucia religijne wiersze, które nie dotyczą religii. Przecież one były głownie głównie o przemocy i stawianiu się ponad innymi ludźmi. Ale widocznie to w jakiś sposób stało się obowiązującym wyznaniem i trzeba milczeć.
05 Cze 2017 o 17:59
Bardzo dobrze. Od razu kopiuję do zakładek.

Nie rozumiem, dlaczego Twoje wiersze zostały skasowane, w żadnym wersie nie widzę obrazy uczuć religijnych, a przecież jestem katoliczką. Nie są też polityczne. I jak to kasowanie się ma do "potworów", w których rozdrapywane są rany bliskich ofiar z katastrofy smoleńskiej, w tym szczególnie obrzydliwe i bolesne opisy szczątków zmarłych?
05 Cze 2017 o 15:50
W związku z usuwaniem moich wierszy, umieszczam je tutaj:

link

Jeśli jakieś inne teksty w przyszłości polecą, również tam będzie można je przeczytać.
Temat: Cięcia (11)
02 Cze 2017 o 16:48
Polecam wszystkim (Sokół Pono):

NIE TNĘ!

"Nie udaję, staję się coraz starszym zahajem
Nie świruję, coraz gorzej się czuję jak baluję
Nie udaję, żyję tu dla siebie nie dla mas
Nie świruję, bo nie pozwala na to nawet czas
Nie ściemniam, bo takie były zawsze założenia
Nie tnę, cała reszta jest bez znaczenia

Nie udaję, nie jestem gangsterem ani mordercą
Nie świruję, nie jestem też prawą osobą świętą
Nie ściemniam, próbuję wciąż rozwinąć grubo prosto
Nie tnę, bo nie interesuje mnie dziadostwo
Nie udaję, nie lubię psów i nie sprzedaję
Nie świruję, płacę tutaj podatki legalnie
Nie ściemniam, swoich przyjaciół nigdy nie zostawię
Nie tnę, nie ma ich zbyt wielu w tej zabawie
Nie ściemniam, czuję, że sukces wkurwia innych czasem
Nie tnę, którzy w swoim życiu nie chcą słońca"
02 Cze 2017 o 15:50
Nie przesadzaj, drogi Janko, z tym "wszechmocnym" :)
Gwarantuję, że nie jest ;-)
02 Cze 2017 o 14:17
I znowu były cięcia. Zniknął tekst Piórka i mój limeryk "W ciszy pałacu". Nie wiem nawet, czy do mojego limeryku były komentarze, ale do tekstu Piórka było ich na pewno ponad dwadzieścia i niemal wszystkie były nie po myśli Arsene i jego mocodawców oraz obnażały jego nicość. A to już wystarczy, by je zbanować. Arsenie, mimo że jesteś nijaki, to jesteś tutaj wszechmocny i wielki. Jednak nie zazdroszczę tej wielkości!
Temat: Wyzwanie (6)
26 Maj 2017 o 17:25
Tak mogę skomentować wiersz Arsene pt. "Dzień Matki" (nie wiem, po co wielka litera w drugim słowie):
Wszedł Arsene na Arsene,
bowiem chciał odstawić scenę,
lecz nic z tego mu nie wyszło,
gdyż przedwcześnie mu wytrysło.
Temat: 'poeta' szufladowo - okazyjny (2)
26 Maj 2017 o 11:10
Piszę swoją "poezję" i teksty od 17 roku życia. Kilka dni temu osoba, której wysłałem swoje prace stwierdziła,że pisze staromodnym językiem i formą. Podała mi link do Publixio.
Zarejestrowałem się i .....co dalej?
26 Maj 2017 o 10:57
o czym pisać, gdy myśli niepoukładane...
Temat: Ukłony dla wszystkich (3)
25 Maj 2017 o 21:52
Aż się boję napisać, że witam i czekam na utwory. Tak zrobiłem przed kilkoma miesiącami, odpowiadając na pytania tegoż nowicjusza wyglądającego na osobę młodą i niezorientowaną. Za kilka dni okazało się, że to stary wyjadacz i to nie tylko z powodu wieku, który zaliczył już wiele portali, a które nie zawsze opuszczał z własnej woli. Chyba w ciągu tygodnia stałem się obiektem numer jeden jego nieustannych ataków, a ustały one przed kilkoma dniami wraz z odejściem z Publixo i też chyba nie z własnej woli.
Obiecuję, że teksty przeczytam dokładnie i skomentuję oraz ocenię na miarę moich możliwości, ale na pewno obiektywnie.
25 Maj 2017 o 16:07
Witaj, cześć.

Klimat umiarkowany. Powodzenia.
Temat: I znowu polityka wróciła (8)
24 Maj 2017 o 11:41
Najśmieszniejsze jest to, że moja mama najbardziej się obawiała,kiedy przestawałem kłapać ozorem. Ona jedna dobrze wiedziała, że cisza nie wróży nic dobrego. Bo kiedy jest cisza, wówczas zło broi.
Temat: Ukłony dla wszystkich (3)
23 Maj 2017 o 19:52
Witam. Jako nowicjusz muszę się wpierw rozejrzeć w klimacie, jaki tutaj panuje. A później zobaczymy. To byłoby tyle tytułem wstępu. Pozdrowienia.
© 2010-2016 by Creative Media