08 Mar 2017 o 18:58 Nie mam żadnego doświadczenia. Najlepiej spytaj administratora. | |
07 Mar 2017 o 23:05 A nie lepiej na Zbiorniku? | |
Temat: Legion (2) | |
07 Mar 2017 o 08:48 Witaj, Legion. Obszerne to imię. :)Czytałam już twoje teksty, ale nie zaszkodzi odpowiedzieć, jak ktoś się wita. Fakt, grzmisz, dudnisz i huczysz. Nie pozostawiasz czytelnika obojętnym. Na komentarze potrzeba zastanowienia, a ja często biegnę już dalej, ale ty wiesz, że masz publiczność. | |
06 Mar 2017 o 22:14 Buszuję na forum, a się nie przedstawiłem. Problem polega na tym, że nie wiem jak. Przecież nie wkleję listy moich wcieleń. Za samo CV by mnie ukrzyżowano. Najlepiej pasuje mi Legion. Poszukuję formuły, tematu i korekty. Czyli wszystkiego co potrzeba do wystawienia sztuki. Sztuka dla mnie to coś co grzmi, dudni i huczy. I przy niej człowiek się czuje karłem. Jeśli to wszystko znajdę, to kiedyś zostawię coś po sobie. Tego samego wszystkim Państwu życzę. | |
Temat: blokada (21) | |
06 Mar 2017 o 09:06 Teksty nowych użytkowników są "z automatu" zablokowane do czasu ich zatwierdzenia przez admina. Już są normalnie widoczne. | |
06 Mar 2017 o 08:49 Może się mylę, ale mnie się wydaje, że pierwsze teksty nowych autorów mają jakieś vacatio legis i być może to jest taka sytuacja. Kiedy piszemy tutaj o blokowaniu, to chodzi o to, że niektórzy autorzy są blokowani przez innych, by ci nie mieli możliwości komentowania i oceniania ich tekstów. | |
06 Mar 2017 o 01:04 Ale jazda! Ktoś tu wspomina o trollach, hehe. No to jestem. Admini trzęsą się na samą myśl o kretach forumowych, które po ciężkiej i żmudnej pracy prowadzonej po nocach wywracają fora i portale internetowe. Nasi admini mogą o tym nie wiedzieć, bo ta branża jest chyba jeszcze nie ruszona, ale nie nadużywajcie Państwo słowa Troll. Zaprawdę powiadam wam, wszystko co czytaliście o trollach w Wiki, bądź innych miejscach jest jedynie kpinką z trolla. A troll trollowi nierówny. Zdaje się mało kto to rozumie. To może ja podam kilka określeń:Slang (dotyczy głównie środowiska trollingu profesjonalnego) adaś – mężczyzna administrator (pierwszy człowiek na forum) adaśki – administratorzy Bank – banner reklamowy. beka – polewa z zamieszania na forum Bełkot – zasypanie forum postami, oraz tematami niezwiązanymi z problematyką forum. bolek – donosiciel na administrację, wynoszący informacje z panelu administracyjnego, podległy trollowi. Chlewik – błędy funkcjonalności w niewielkim obszarze forum chlew – błędy na całym forum. Cmentarz – forum o znikomej aktywności userów. cudak – korzystający z usługi CDMA, lub lokalnych nadawców radiowych. ewka – kobieta administrator desel – korzystający z usługi DSL - stałe ip użytkownika dołek – czasowy ban na dostęp do forum – blokada portu „złapać doła” - dostać czasowego bana dukla – błąd systemowy z winy providera Ferie – okres bezczynności trolla festyn – potężna awantura na forum „forum się wykrzaczyło” - upadek, lub degeneracja forum, generał – troll kierujący działaniami innych trolli w przypadku ataku zbiorowego „grunwald” - stare określenie, które oznaczało starcie stronnictw na forum, kończące się klęską jednego z nich i całkowitym rozbiciem. Impregnacja, impregnować łącze – łączenie się z serwerem, na którym stoi forum poprzez ip nie będące numerem portu końcowego odbiorcy usługi. kanalizacja – archiwum forumowe Karuzela – podmiana profili. kasztan – post wywołujący u czytelników odrazę „kasztanić” - pisać odrażającą treść kibel – regulamin forum zajrzeć do kibla – czytać regulamin spuścić po kiblu – zbanować trolla zgodnie z regulaminem Kretowisko – forum na którym urzęduje kret forumowy kwas – kontrowersyjny temat na forum „wylać kwas” - dać kontrowersyjny temat lalka – misterna pułapka na administratora , „łyknąć panela” - uzyskać dostęp do panelu administracyjnego, Matador – troll – bo bawi się z administracją forum jak matador z bykiem. Master of puppets – kret – bo działa w ukryciu, pociągając za sznureczki. Młotek - moderator misio – twardy do zgryzienia administrator mrowisko – obszerne forum, o wysokiej aktywności userów niemiec – user z którym nie można się dogadać Padlina – forum, które zaatakował op paździochy – userzy korzystający z usług operatora Netia pelikan – user, który ufa trollowi „posunąć admina” - wykiwać administratora pręga – ostrzeżenie Pula – zbiór leadów. pulpit – panel administracyjny rak – agresywny user reksio – administrator udzielający ostrej reprymendy Slaughter – Operator sieciowy – po prostu haker. serek – user – userek – użytkownik forum Skucha – kiedy na samym początku swej działalności troll popadnie niepotrzebnie w konflikt z administracją, przez zamieszczanie jakiegoś wpisu. spaślak – administrator forum, który sam trolluje na innych forach synek – swój człowiek na forum szlaczek – błąd systemowy spowodowany działalnością kreta Sagan – niezbyt rozgarnięty administrator. stalin – user, który nie daje się przekabacić „strzelić gola” – uzyskać czasowy dostępu do portu Trolowisko – urzęduje troll „urzędowanie na forum” - co oznacza oczywiście obecność trolla na forum, wioska – forum o niskim poziomie merytorycznym wścieklizna – zbiorowy atak userów na trolla Wstrzyki – korespondencja z userami wehikuł czasu – anomalia z datowaniem postów na forum. Wrzutki – insynuacje „strzelić serem” - napuścić userów na administrację, wnyki – pułapka zastawiona na administratora „zajechać adminów” - oznacza chwilowy paraliż administracji na skutek oddziaływania kreta „zrobić bank” - pozyskać reklamodawcę zong – ban zombie – posłuszny user Zupa – przerobiony temat na forum. zakażenie – forum na którym panuje niewielki ruch i niska aktywność userów. Żałobnik. grabarz – troll, który doprowadził do upadku forum. | |
Temat: Mieć klasę (9) | |
06 Mar 2017 o 00:26 janko napisał: . Ponownie napisałem, że w ocenie walorów literackich nie interesują mnie poglądy polityczne, ale napisałem też, że jest to nieprzyzwoite, jeżeli w tekście literackim pisze się z pogardą o dość znanych osobach w formie: Wajdy, Olbrychscy, Tuski, Karolaki, Jędrzejowskie itp. No ale nie można też Karolaka ciurkiem z Wajdą i Olbrychskim wymieniać! Uważam, że można pogardliwie pisać o kimś, ale nie w takich zestawieniach, bo to jest prawdziwa manipulacja. Ja wiem kto to Wajda, czy Olbrychski, ale szczochy nie wiedzą i kiedy im się zestawia takie postaci z Karolakiem, to oni mogą odnieść mylne wrażenie o polskim kinie. To tak jakbym napisał: Brauny, Zelniki, Joanny spod Krzyża i Kowalskie co grają w Jasełkach. Nadepnąłeś Janko artyście na odcisk i stąd ta niesnaska. Ty już tak masz. Zamiast wychwalać, a potem wyssać i kopnąć w dupę, to się posuwasz do krytycznych ocen, a potem się dziwisz. Klasy to Ty sobie szukaj na marginesie życia społecznego, a nie w mainstreamie. Sorry, takie mamy czasy. | |
Temat: zabawa z przecinkami (23) | |
06 Mar 2017 o 00:01 Hardy napisał: To mi się podoba. Ruszam więc swój umysł :) Pytanie sędziego - Nie przyznaje się pan do morderstwa? Odp.1 - Nie przyznaję się Odp.2 - Nie, przyznaję się. Pytanie jest skonstruowane na polarnego oskarżonego. W sytuacji, kiedy mamy do czynienia z osobą polarną konstruujemy pytania właśnie w ten sposób - z zaprzeczeniem na początku, bądź też w środku zdania złożonego. Tak łapiemy w sidła polarnego cwaniaczka. | |
Temat: Powiadamiam (3) | |
05 Mar 2017 o 23:21 Heh, myślałem że tu się wkleja treść pozwów:-) | |
Temat: Dziwne zjawisko, a może tylko chwilowa tendencja. (8) | |
05 Mar 2017 o 22:58 Legion napisał: Drugi raz wlazłem na forum. Uśmiałem się. No bo czasy są takie, że te wymienione przez Janko słowa stały się jakby takimi wycieraczkami albo szmatami, którymi można nakryć każdy brud i ciągnąć ten wózek pod górkę, pod wiatr, byle naprzód. Dlatego u mnie w tytułach są bękart, szatan, diabeł, animalny, brudny, itd. Chciałem być takim straszydłem, żeby pokazywali palcem - diabeł! Siarka i te rzeczy. Ale ludzie już się mnie nie boją, a nawet czasem na mnie głosują. Przejedli się tymi słodkościami i potrzebują octem popić. Gdyby nie tacy jak ja, to by na obiad była litania, a na kolacje gorzkie żale. A kiedy ranne wstają zorze... itd. Jestem za, a nawet przeciw. Będzie śmiesznie jak się zbierę i wlezę do tego Parnasa, czy tam Parweniusza. Oczywiście tylnymi drzwiami, bo frontem nikt mnie nie wpuści. Przecież się żegnają na mój widok, hehe. Co do ocen, to myślę że powinni je wystawiać ci co mają jakieś pojęcie. Nie będę wymieniał, ale jest tu przynajmniej kilka takich osób. Reszta może pisać komentarze. Dlatego że oceny laików wprowadzają w błąd. Mi na przykład jest ciężko oceniać, bo zdaję sobie sprawę z własnych braków i tego, że moje oceny są do podważenia. Weźcie państwo portale z filmami, gdzie oceny wystawia każdy zalogowany. Przecież to cyrk jest. Nie można się kierować masową opinią, bo skończymy na disco polo i harlequinach. A ja oczekuję czegoś ambitniejszego i proszę mi wybaczyć, że nie trawię tego co wyżej wymieniłem. Jeśli portal ma aspiracje, to powinna jakaś fachowa ręka pomagać odróżnić barachło od literatury, czy poezji. Nie znaczy to, że jestem przeciwnikiem publikacji barachła, bo przecież ten gatunek muzyki, który wymieniłem jest bardzo popularny, ale jestem przekonany, że laicy chcieliby fachowej oceny tego co czytają. | |
05 Mar 2017 o 22:50 Witam. Z przyjemnością przeczytałam Twoje słowa. Przyznaję, że z przykrością czytam powitania, w których ktoś pisze, że postanowił pokazać nam swoje wypociny. Po pierwsze, umniejsza w ten sposób siebie i swoje prace, po drugie, robi sobie kiepską reklamę, bo komu w dzisiejszych czasach tak naprawdę chce się czytać czyjeś wypociny? Pozdrawiam serdecznie. Lilly | |
Temat: Dziwne zjawisko, a może tylko chwilowa tendencja. (8) | |
05 Mar 2017 o 22:29 Drugi raz wlazłem na forum. Uśmiałem się. No bo czasy są takie, że te wymienione przez Janko słowa stały się jakby takimi wycieraczkami albo szmatami, którymi można nakryć każdy brud i ciągnąć ten wózek pod górkę, pod wiatr, byle naprzód. Dlatego u mnie w tytułach są bękart, szatan, diabeł, animalny, brudny, itd. Chciałem być takim straszydłem, żeby pokazywali palcem - diabeł! Siarka i te rzeczy. Ale ludzie już się mnie nie boją, a nawet czasem na mnie głosują. Przejedli się tymi słodkościami i potrzebują octem popić. Gdyby nie tacy jak ja, to by na obiad była litania, a na kolacje gorzkie żale. A kiedy ranne wstają zorze... itd. Jestem za, a nawet przeciw. Będzie śmiesznie jak się zbierę i wlezę do tego Parnasa, czy tam Parweniusza. Oczywiście tylnymi drzwiami, bo frontem nikt mnie nie wpuści. Przecież się żegnają na mój widok, hehe. | |
05 Mar 2017 o 14:54 Lilly,tutaj nikt się nie wysila, bo nie musi.Tu już jest ustalone, kto komu da ocenę "znakomite", to po co się wysilać i starać.Zauważyłam,że niektóre komentarze nie mają nic wspólnego z tekstem, co by znaczyło, że czytelnik albo tekstu nie czyta albo nie rozumie.W najgorszej sytuacji jest janko , ponieważ wytyka błędy i ocenia sprawiedliwie,nie ma mu kto postawić oceny "znakomite",chociaż chyba tylko jego limeryki na taką ocenę zasługują:) | |
04 Mar 2017 o 13:03 Oceny wzbudzają we mnie tylko uśmiech. Jeśli poziom literacki jest kwestią gustu, to spokojnie możemy wszędzie na wszelki wypadek pisać "znakomite".Bardziej martwi mnie kicz i nieoryginalność. To temat, który był kiedyś poruszany. Wydaje mi się, że nie zaszkodziłoby od czasu do czasu zwrócić uwagę na oklepane ujęcie tematu. Nie wiem, czy rzeczywiście pochwały takich tekstów są szczere. Przypomina mi to czasem chwalenie wierszyków dzieci. | |
04 Mar 2017 o 06:19 W swojej wypowiedzi nie wymieniałem personalnie nikogo, lecz tylko zasygnalizowałem problem. Czyli lekko stuknąłem w stół, a nożyce odezwały się niemal natychmiast. Okazało się więc, niby to ironicznie, ale prawdopodobnie zgodnie z wyznawanym systemem wartości, że:"jest to ordynarna prowokacja ze strony rozmaitej maści ateistów i lewaków, a może nawet satanistów, którzy w ten sposób chcą zdyskredytować wyznawców religii, będących dla ateistów, swoistego rodzaju, solą w oczach" (Zachowałem oryginalną pisownię). Zabrakło tylko Żydów, islamistów, komunistów, złodziei, pedałów i cyklistów. Może jeszcze murzynów. Skądś znam ten język, a nie powstydziłby się go nie tylko Joachim B., ale nawet sam Goebbels. Czytanie ze zrozumieniem nie jest właściwością wszystkich. A może to tylko brzydkie starzenie się. Ktoś kiedyś powiedział mi, że przechrzty i neofici są najgroźniejsi. I chyba miał rację. | |
03 Mar 2017 o 22:10 Sądzę, że to nadzwyczaj dziwne zjawisko, jakim są wysokie oceny i pozytywne opinie,o tekstach związanych z Bogiem, wiarą i kościołem, jest to ordynarna prowokacja ze strony rozmaitej maści ateistów i lewaków, a może nawet satanistów, którzy w ten sposób chcą zdyskredytować wyznawców religii, będących dla ateistów, swoistego rodzaju, solą w oczach.Ale jeszcze bardziej dziwne jest to, że najprymitywniejsze, pseudo-literackie dowcipasy, uzyskują jeszcze więcej najwyższych ocen. Prawdopodobnie jest to spisek rozmaitych dewotek, które w ten sposób chcą ośmieszyć najwybitniejszych w ich mniemaniu twórców, publikujących na portalu. | |
03 Mar 2017 o 21:37 ... ależ im nie wstyd, Janko. Z braku takowego... | |
03 Mar 2017 o 09:42 Od pewnego czasu obserwuję na Publixo dziwne zjawisko, a może tylko chwilową tendencję. Wystarczy w tytule utworu napisać Bóg, wiara, kościół, a już ma się gwarancję najwyższych ocen. Nie jest ważne, czy utwór ma wartości artystyczne, czy jest warsztatowo poprawnie skonstruowany, czy jest zapisany zgodnie z regułami poprawnej polszczyzny. Ważne jest, że jest w nim Bóg lub też wyznanie wiary, a to już jest gwarancją zachwytu nad tym dziełkiem. Nawet najbardziej grafomańskie teksty są nobilitowane i wynoszone niemal na Parnas. Zastanawiam się, czy autorzy tych tekstów oraz komentatorzy są tego świadomi? A jeżeli tak, to czy po prostu nie jest im wstyd? | |
Temat: Podziękowania dla Janko :) (7) | |
22 Lut 2017 o 19:09 Z ciekawości zajrzałem na forum i teraz już wszystko kumam. Wcześniej sugerowałem w swych komentarzach pewne uwagi, dodam tylko, że czuję się zaszczycony, że czytacie Państwo moje teksty, a Pan Janko się nad nimi pochyla i plewi. Gratuluję publikacji, którą "pobłogosławił" jeden z moich ulubionych językoznawców. I to jak! Chapeau bas! |