Temat: Kraina Zieloności. Zbiór wierszy. (3)
30 Gru 2016 o 20:37
Witam Wszystkich. Wydawnictwo Ridero wydało mój tomik poetycki pt. "Kraina Zieloności. Zbiór wierszy. Regina Orzechowska. Książkę można kupić w wersji drukowanej w księgarni internetowej Alimero oraz w wersjach elektronicznych w księgarniach: Virtualo, Gandalf, E-mpik, Tania Książka, Upoluj e-boka itd. Z tym, że trochę potrwa rozlokowanie tej książki w księgarniach internetowych, bo przecież mamy niedługo Nowy Rok. Przy okazji z okazji Nowego Roku chciałabym Wszystkim życzyć zdrowia, pomyślności i spełnienia marzeń.
Temat: Powiedz mi co czytasz a powiem Ci kim jesteś (16)
29 Gru 2016 o 18:57
Heeej ;)
Skończyłam właśnie czytać "Sługi Boże" i nie mam nic kolejnego na tapecie. Co mi możecie polecić? Jakie są wasze ulubione książki po które sięgnęliście nie raz, a może i nie dwa?
Temat: Uwieść słowem (2)
27 Gru 2016 o 18:20
Cześć,
Jestem pierwszy dzień, dodałam pierwszy utwór. Do tej pory pisałam do szuflady, nie wiem dlaczego teraz postanowiłam pokazać to szerszej publiczności. Może mam ukryte masochistyczne skłonności :D
Liczę na szczere opinie.
Pozdrawiam ;)
Temat: Przychodzę wierszem ,zeby z Wami pobyć...Witam bardzo serdecznie. (1)
19 Gru 2016 o 11:41
Cieszę się z podjętej decyzji ,zamieszczania moich wierszy na portalu i bycia w ciekawym gronie, tak wielu piszących osób. Cenię sobie komentarze i podpowiedzi.Myślę,ze dzięki Wam nabiorę większej wprawy w swobodnym i poprawnym literacko, operowaniu słowem. Kawka
Temat: Ewa Janus nowy użytkownik witam (1)
15 Gru 2016 o 06:18
Witam wszystkich bardzo serdecznie, cieszę się, że będę mogła czytać i publikować razem z wami. Ewa Janus
Temat: Legenda o Wschodzie Słońca - powiastka dla dzieci, młodzieży i dorosłych. (1)
14 Gru 2016 o 19:01
W wydawnictwie Ridero została wydana książka pt."Legenda o Wschodzie Słońca", którą napisał Tomasz Orzechowski publikujący również na portalu Publixo. Prywatnie jest moim mężem. Zachęcam do kupienia książki, która znajduje się w księgarni internetowej - Alimero i jest w wersji drukowanej. Można ją nabyć też w formie ebooka, mobi, epub np. w księgarniach internetowych: Gandalf, E-mpik, Virtualio, Tania książka, Legimi itd.
Temat: Młodości szczęśliwa (7)
24 Lis 2016 o 12:11
Dla zainteresowanych - Targi Dobrej Książki we Wrocławiu odbędą się w Hali Stulecia. Stoisko "Psychoskoku" (gdzie będę w sobotę) ma nr 94.
Temat: ZAPROSZENIE DO KABARETU (3)
08 Lis 2016 o 19:36
Ciekawa propozycja :)
Temat: Młodości szczęśliwa (7)
03 Lis 2016 o 08:51
Dopiero teraz przeczytałem tę informację. Gratuluję. Na pewno przyjdę, jeżeli oczywiście jakieś zdarzenie losowe nie stanie na przeszkodzie.
31 Paź 2016 o 23:38
Trudno mi jeszcze powiedzieć, w końcu został miesiąc czasu, ale jak będę tylko mógł (bo z czasem ostatnio wybitnie nie wyrabiam), z przyjemnością przyjdę. Gratuluję i pozdrawiam! ;)
31 Paź 2016 o 17:28
Będę we Wrocławiu na Targach Książki, 3 grudnia br. (sobota) w godzinach 10:30 - 11:30, na stoisku wydawnictwa "Psychoskok".
Kto mieszka w stolicy Dolnego Śląska lub w pobliżu, a chce ze mną zamienić kilka słów - zapraszam :)
Temat: Szukam pisarzy!!! (2)
24 Paź 2016 o 13:26
Witaj, Kier.

Dziękuję za informację. Postaram się tam zajrzeć, poczytam, zobaczymy. Nic nie obiecuję, brakuje mi czasu na jedyny portal - PubliXo, do którego serdecznie Ciebie zapraszam :)
23 Paź 2016 o 22:27
Witam, czy może ktoś z was miałby ochotę podzielić się swoją twórczością w nieco innym gronie, podyskutować, wyrazić opinie, wziąć udział w "pisarskiej integracji"? Jeśli tak, to zachęcam do dołączenia do grupy "Stowarzyszenie Niezależnych Pisarzy" na Facebooku (link oraz do polubienia jej strony "Zrzeszeni Słowem" (link Przy czym nie jest to wklejalnia linków, lecz miejsce, w którym naprawdę dużo się dzieje!
Temat: Zasady na Publixo - przypomnienie (30)
22 Paź 2016 o 15:45
adk napisał:
Czyli jest tak, jak myślałem (choć akurat wcześniej nie zrozumiałem, kogo dokładnie oskarża befana). Czy wobec tego zostaną wyciągnięte wobec befany jakieś konsekwencje? To nie jest (mimo absurdalności) lekki zarzut, nie pojawia się po raz pierwszy, a ponadto jest tylko jednym z wielu jej nagannych zachowań (jak na przykład nieustanne wycieczki osobiste w jej różnych wypowiedziach). Za takie coś, moim zdaniem, powinna publicznie odwołać swoje oskarżenia i przeprosić Janko, a jej dalszy pobyt na portalu powinien być uzależniony od zmiany jej postawy (a przynahmniej sposobu jej wyrażania) wobec innych. Jest to tylko moje zdanie, w każdym jednak razie uważam, że jakaś bardziej stanowcza reakcja byłaby zdecydowanie pożądana.

Jestem tego samego zdania. Ponadto, za notoryczne łamanie pkt. 5 Regulaminu PubliXo (choćby ostatnie - porównanie Publixo z bajzlem), jak również i to, że już raz została usunięta z naszego portalu i tylko warunkowo pozwolono jej wrócić,powinna ponieść stosowne konsekwencje. I nie ukrywam, że brak reakcji (kasowanie postów i wątków, jak widać nie jest dla rzeczonej żadną karą, ani przyczynkiem do opamiętania)jest zastanawiający i zaskakujący.
22 Paź 2016 o 11:47
Czyli jest tak, jak myślałem (choć akurat wcześniej nie zrozumiałem, kogo dokładnie oskarża befana). Czy wobec tego zostaną wyciągnięte wobec befany jakieś konsekwencje? To nie jest (mimo absurdalności) lekki zarzut, nie pojawia się po raz pierwszy, a ponadto jest tylko jednym z wielu jej nagannych zachowań (jak na przykład nieustanne wycieczki osobiste w jej różnych wypowiedziach). Za takie coś, moim zdaniem, powinna publicznie odwołać swoje oskarżenia i przeprosić Janko, a jej dalszy pobyt na portalu powinien być uzależniony od zmiany jej postawy (a przynahmniej sposobu jej wyrażania) wobec innych. Jest to tylko moje zdanie, w każdym jednak razie uważam, że jakaś bardziej stanowcza reakcja byłaby zdecydowanie pożądana.
22 Paź 2016 o 11:40
I wszystko jasne. Zresztą od początku było dla każdego jasne.
Jak się to nazywa? Takie oskarżanie innych o "kradzież haseł", aby się wyprzeć własnych komentarzy, które później próbuje się przypisać "włamywaczowi"?
Mam na to określenie, ale każdy sam może nazwać. Prawdziwie chrześcijańska "miłość bliźniego", wprost niesamowicie skromna i prawdomówna, chodząca cnota...
22 Paź 2016 o 09:54
Tu nie ma czego tłumaczyć. Technicznie nie jest możliwa kradzież haseł i każda osoba mająca zielone pojęcie o tym, jak przechowuje się hasła w bazach danych, wie, o co chodzi.

Janko, jeśli coś zniknęło, to prawdopodobnie z powodu wykasowania całego wątku przeze mnie akurat w tym momencie.
22 Paź 2016 o 05:41
Adk, administracja portalu wypowiedziała się w tej sprawie, pisząc, że nie jest możliwe, bym befanie ukradł hasło. Lotta pisała konkretnie o mnie, co dowodzi, że nie tylko ja odczuwałem, że ten zarzut kierowany jest do mnie. W odpowiedzi befana napisała, kierując się opiniami swoich znajomych, że na pewno kradzież miała miejsce, a prawdopodobnie pomogła mi wnuczka hakerka, Zareagowałem na ten wpis, zaznaczając, że taka myśl nigdy mi do głowy nie przyszła i na pewno nie przyjdzie, zaś moja wnuczka jest i na pewno będzie mądrą dziewczynką, ale przed dwoma tygodniami skończyła dopiero roczek.
W momencie kliknięcia w klawisz "zapisz" wpisana treść oraz kilka sąsiednich nicków zniknęły. Sądzę , że ta synchronizacja była zupełnie przypadkowa.
W tej sytuacji podzielam Twoje zdanie, że Lotta powinna w tej sprawie się wypowiedzieć, gdyż jej poprzedniej wypowiedzi poza befaną i mną prawdopodobnie nikt nie zauważył.
22 Paź 2016 o 00:06
Lotto, czy wyjaśniła się w jakiś sposób sprawa befany? W końcu oskarżyła tu ona któregoś z użytkowników o kradzież hasła i podszywanie się pod nią, co raczej nie jest jakąś błahostką i przydałoby się, żeby administracja portalu się wypowiedziała na ten temat i wyciągnęła odpowiednie konsekwencje - jeśli to prawda, wobec tego użytkownika, a jeśli nie - wobec befany za fałszywe oskarżenia.
Temat: Hejcia (3)
21 Paź 2016 o 17:41
Pisz Nikola, poczytam w wolnym czasie:) Korzystaj z merytorycznych komentarzy, ad personam (zdarzają się, jak wszędzie) puszczaj mimo oczu.

PS. Tak to jest, kiedy nie ma interpunkcji. W pierwszej chwili przeczytałem:
Hejcia nazywam się. Nikola. ;)
© 2010-2016 by Creative Media