Temat: Nudno tu :] (15) | |
14 Sie 2016 o 15:44 Befana wrzosowa, przestań wychwalać te bełkotliwe teksty anettuli, bo potem przekonana o swojej mądrości,wchodzi pod dobry tekst i wypisuje głupoty, że aż człowiek się za nią wstydzi.Przeczytaj komentarz swojej ulubienicy, pod tekstem "Gdzie diabeł mówi dobranoc".Jak się tak nudzisz , to byś trochę nauczyła pisania tę Twoją ulubienicę, bo ona kompromituje TWOJE Publiko:) | |
13 Sie 2016 o 21:02 A to piętro niżej to stara śpiewka, czy nowa? | |
13 Sie 2016 o 16:49 janko napisał: Jak zwykle winni są inni. Nic nowego, stara śpiewka. "Nudno aż do obłędu" (Maria Pawlikowska-Jasnorzewska) | |
13 Sie 2016 o 11:37 Jak zwykle winni są inni. Nic nowego, stara śpiewka. | |
07 Sie 2016 o 22:48 Poprawiłam swój pierwszy wpis, konstatując z niekłamaną radością, że jednak coś tu drga?:-))) | |
07 Sie 2016 o 22:46 befana_di_campi napisał: Nudno tu! Portal gdyby w swoim czasie idiotycznie by się nie upolitycznił, to żyłby wciąż ciekawym - jak dawniej - życiem. Po co były te szyderczo-antyreligijne glosy? Po co cała prześmiewczość, która w zderzeniu z rzeczywistością - jak nic - obnażyła miałkość autorów? Po co? I awantury stronniczo-karczemne, które do niczego nie doprowadziły, sprowadziwszy jedynie portal do poziomu... hmmm... wakacyjnej sławojki :] | |
07 Sie 2016 o 14:13 Nudno tu! Portal gdyby w swoim czasie idiotycznie by się nie upolitycznił, to żyłby wciąż ciekawym - jak dawniej - życiem.Po co były te prześmiewczo-antyreligijne glosy? Po co cała prześmiewczość, która w zderzeniu z rzeczywistością - jak nic - obnażyła miałkość autorów? Po co? I awantury stronniczo-karczemne, które do niczego nie doprowadziły, sprowadziwszy jedynie portal do poziomu... wakacyjnej sławojki :] | |
Temat: zabawa z przecinkami (23) | |
19 Lip 2016 o 21:26 Napotkane w sieci:Moja stara piła leży teraz w piwnicy. oraz Moja stara piła, leży teraz w piwnicy. | |
Temat: Hej (3) | |
12 Lip 2016 o 15:30 No, hej! I co dalej? :-))) | |
11 Lip 2016 o 14:32 Witam wszystkich :) | |
Temat: Witam i kłaniam się uniżenie (4) | |
11 Lip 2016 o 10:59 Również, Robii. Pisz i... powodzenia. | |
08 Lip 2016 o 12:19 Witam ) | |
Temat: @trament ??? (2) | |
19 Cze 2016 o 11:29 burak napisał: Na głównej stronie jest informacja o @tramencie. Gdy tam zajrzałem zobaczyłem, że ostatni numer były wydany w 2011 rok. Czy ten projekt jeszcze istnieje? Wysechł! Tak jak wiele - skądinąd - wspaniałych inicjatyw. Bezinteresowna zazdrość zawsze będzie mieć oczy koloru siarki ;) | |
Temat: O upadku (1) | |
16 Cze 2016 o 12:19 Niechętnie podejmuję ten wątek, ale po prostu nie mogę się powstrzymać. Mam na uwadze najnowszą twórczość a2000640. Chyba dla nikogo z publixowiczów nie jest tajemnicą, że z owym autorem wiązała mnie wieloletnia przyjaźń. Pisał dużo i bardzo dobrze. Cieszyłem się, że każda z jego książek publikowana była z moim współudziałem. Pisałem wstępy, recenzje oraz, oczywiście, wykonywałem wstępną korektę. Naturalnie owa współpraca z czasem się przerwała. Ów autor postanowił na pewnym etapie się usamodzielnić. Chyba mu to na dobrze nie wyszło, bowiem z tego, co od czasu do czasu czytam, napotykam na nieustanne gnioty, których nikt nie chce czytać, a tym bardziej oceniać. Współczuję, a szczególnie w przededniu 76. urodzin. Alfie, czy było warto?! | |
Temat: Podziękowania dla Janko :) (7) | |
24 Maj 2016 o 23:24 Przyłączam się do gratulacji. Oby jak najwięcej takich tomików powstało. :) | |
24 Maj 2016 o 14:44 O, jak pięknie :) I ja gratuluję Janko, tak tomiku (to głównie), jak i recenzji profesora Miodka (to równie ważne) :) | |
24 Maj 2016 o 11:40 Janko, serdecznie dziękuję za wartościowy i piękny prezent w postaci Twojego najnowszego tomiku z limerykami, a także niezwykłego, cudownego zbioru wierszy, który wzbogacił swoją doskonałą recenzją profesor Jan Miodek :)Zachwycona wierszami, a także recenzją profesora, z którą całkowicie się zgadzam, pozwolę sobie zacytować fragmenty Jego wypowiedzi zamieszczonej na wstępie tego tomiku: "W wypadku oddawanego właśnie w ręce czytelników zbioru wierszy mogę mówić z pełną odpowiedzialnością, że stanowią one poetycki plon stokrotny. Pisane gorącym polskim sercem i uczuciem, dalekie są od łzawości i taniego sentymentalizmu, co najważniejsze zaś od patriotyczno-propagandowego patosu. Cechuje je nowoczesna, choć pełna klasycznego dostojeństwa, forma przekazu poetyckiego i bogactwo języka elitarnego w najlepszym tego słowa znaczeniu. (...) Świadomość polskich śladów na ziemi wielu kultur pomaga nam wszystkim żyć. Dzięki poetyckiemu pomysłowi (tu nazwisko autora) świadomość ta została wzbogacona pejzażem lirycznym. Pejzażem wysokiego literackiego lotu - dopowiem na koniec z satysfakcją." Jan Miodek. :) :) :) | |
Temat: Młodości szczęśliwa (7) | |
16 Maj 2016 o 16:18 Dziękuję, Piórko, za życzenia i dobre słowo :) | |
16 Maj 2016 o 11:15 Gratuluję, Hardy :) życzę wielu czytelników i sukcesu wydawniczego :) | |
15 Maj 2016 o 20:59 Wydana została w maju 2016r. moja druga proza, książka na kanwie wspomnień "Młodości szczęśliwa", wyd. Psychoskok. Jest pierwszą z planowanego cyklu "Zza zasłony czasu". |