Temat: Hej (5)
22 Sty 2014 o 20:38
ffiona902,
zmień avatar, bo z takim to raczej pasujesz na portal dla kiboli. Później zdecyduj się, czy jesteś kobietą, czy mężczyzną (w profilu zaznaczyłaś/łeś mężczyznę)i wtedy się zastanowię, czy zajrzeć do Twoich tekstów.
Nie wiem jak innych, ale mnie zniechęciłaś.
22 Sty 2014 o 07:47
Ffiona902 jest nowym użytkownikiem, dlatego jej testy musiały przejść przez weryfikację redakcji i były tymczasowo zablokowane.
22 Sty 2014 o 03:32
Nie wiem, po co to awizowanie, skoro obydwa teksty są zablokowane.
Temat: Wydawnictwo Radwan (11)
21 Sty 2014 o 12:35
No i już jest oficjalna sprawa o oszustwo:

link
Temat: Czego aktualnie słuchasz? (34)
20 Sty 2014 o 21:37
a teraz na przykład leci moja ukochana piosenka RBD "Este corazon"

link
20 Sty 2014 o 21:35
Nie wiem, czy ktoś z Was kojarzy zespół RBD. Ja osobiście uwielbiam ich słuchać. A tak poza tym słucham wszystkiego, co wpada w ucho. Bardzo lubię rock i hip-hop. I uwaga! Słucham disco polo (ale tylko wtedy, gdy chcę potańczyć :P ).
Temat: Hej (5)
20 Sty 2014 o 21:26
Wpadajcie do mnie. Dodałam dwa nowe teksty i chciałabym, żebyście je przeczytali i skomentowali. Wtedy będę wiedziała, czy wrzucać nowe. :P
Temat: Konkurs fotograficzny: do wygrania wycieczka do Lwowa (1)
19 Sty 2014 o 10:23
Kochani, zapraszam Was do udziału w konkursie na najpiękniejsze zdjęcie z woj.podkarpackiego. Do wygrania wycieczka do Lwowa lub album foto woj. podkarpackiego.
Konkurs i regulamin na stronie:

link

[url]link
Temat: 'Poprawność językowa' jak wódz rewolucji. Wiecznie żywa (25)
14 Sty 2014 o 18:24
Przyjrzę się waszym propozycjom i przemyślimy, co z tym zrobić.
12 Sty 2014 o 12:17
Popieram propozycję Medicus.
12 Sty 2014 o 10:22
W pełni utożsamiam się z propozycją Medicus.
11 Sty 2014 o 22:38
Tak, Medicusie. Jest to bardzo potrzebne.

Nowi uczestnicy często obawiają się dawać najwyższą ocenę za poprawność językową i wychodzą cudactwa - w komentarzu gratulują tekstu i bezbłędności, a w ocenie np. "dobrze", czyli dwie oceny niżej.

PS. Do Lotty. To tylko moja propozycja, przemyślenie - może dobrze, aby nowi uczestnicy mogli oceniać np. po miesiącu, a nie natychmiast po zarejestrowaniu się? Ten okres pozwoliłby im lepiej zorientować się w zasadach oceniania utworów, chociażby czytając komentarze innych.
11 Sty 2014 o 18:23
Tak jest, medikusie. Jestem od dawna za tą propozycją.
11 Sty 2014 o 16:19
Proponuję umieścić definicję poprawności językowej w miejscu widocznym, napisaną wersalikami i podświetloną.
„Poprawność językowa danego tekstu polega na zgodności użytych w nim środków językowych z panującymi w danym okresie normami leksykalnymi, słowotwórczymi, znaczeniowymi, fleksyjnymi, składniowymi, frazeologicznymi, wymawianiowymi i stylistycznymi. Można ją określić jako brak w danym tekście błędów i usterek leksykalnych, słowotwórczych itd.” (Urbańczyk S. (red.): Encyklopedia języka polskiego)

Jeżeli tekst jest bezbłędny, to nie może być równocześnie dobry. Na subiektywizm jest miejsce w ocenie za wartość literacką. Czy to naprawdę jest takie skomplikowane???
Temat: Witajcie! (5)
21 Gru 2013 o 12:48
O nie o takie new age mi chodziło. Miałem na myśli przyszłość technologiczną;)
Temat: Witam (3)
20 Gru 2013 o 20:44
Łał, szerokie grono zainteresowań, jak i moje klimaty.
Publikuj i daj się poznać!
Temat: Witam serdecznie (3)
20 Gru 2013 o 20:43
Poznanym Cię po dziełach twoich :) Tak więc pisz publikuj i daj się poznać.
Temat: Efekt Oczekiwań Eksperymentatora (6)
20 Gru 2013 o 20:23
W ostatnich dniach mam bardzo mało czasu. Dopiero dzisiaj wieczorem mogłem poczytać. Poczytałem też na Publixo, zauważyłem nowy nick... a właściwie aż trzy nicki, z czego jeden publikował utwory, a dwa "komentowały" je. Tak charakterystycznie, że postanowiłem o tym napisać na forum.

Kiedy tylko kliknąłem na "forum", zobaczyłem nowy wątek. Właśnie ten. Dobrze, że wpierw go otworzyłem, bo bym się powtórzył.
Mam takie same odczucia, jak Janko. Odczucia, nie pewność. Ale je mam.
20 Gru 2013 o 15:53
Już wszystko wiem. Przeczytałem dokładnie i też się zastanawiam. Ale nie wiązałbym tego z klakierstwem, a raczej - być może się mylę - ze zjawiskiem nadprzyrodzonym, niewytłumaczalnym, czyli z występowaniem w trzech osobach. Podkreślam, ja tak nie twierdzę, to jest tylko moja nieśmiała i być może niesłuszna hipoteza.
20 Gru 2013 o 11:24
Chętnie bym się włączył do tej dyskusji, ale nie wiem, w czym rzecz. Być może coś przeoczyłem, bowiem w ostatnim czasie miałem mnóstwo wszelakich spotkań, w tym koleżeńskich. A temat mnie bardzo interesuje i intryguje, gdyż psychologia społeczna to moja ukryta pasja, a postawy klakierskie ww szczególności. Więc jeżeli zostanę oświecony, chętnie włączę się do dyskusji.
© 2010-2016 by Creative Media