Temat: Wrzos10. 'Pamięć przestrzenna' (6) | |
![]() | 25 Sty 2014 o 09:10 Janko :)Indagowani wzruszają ramionami, uśmiechają się i cieszą się, że od dawna jest spokój na Publixo. Jednocześnie rozumieją, że spadkobiercom może się ten spokój nie podobać. Ale póki co, to "chwalmy łąki umajoooone..." :D |
![]() | 24 Sty 2014 o 23:14 Jakiś spadkobierca wrzos10? O kogo chodzi? Muszę poszukać...Poszukałem. Tego spadkobiercy ataki obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg. To taka rydzykowa "miłość bliźniego" i rydzykowe "przekazanie znaku pokoju". Szkoda czasu na odpowiedzi. |
![]() | 24 Sty 2014 o 17:14 Dzisiaj niespodziewanie dał głos spadkobierca niechlubnej pamięci wrzos10, nazywając Piórko i Hardego (jakaś dziwna pisownia) moimi satelitami. A jeden wers niżej zwraca się do Optymisty i do Doktora, czyli do zupełnie innych osób. Mam nadzieję,że 6 stopni mrozu we Wrocławiu i nieco więcej w innych miejscowościach nie zamroziło mózgu. Nawet w Reichu. A co o tym sądzą indagowani? |
Temat: Hej (5) | |
![]() | 23 Sty 2014 o 04:25 Mnie też, gdyż cuchnie to kibolskim szambem. |
![]() | 22 Sty 2014 o 20:38 ffiona902,zmień avatar, bo z takim to raczej pasujesz na portal dla kiboli. Później zdecyduj się, czy jesteś kobietą, czy mężczyzną (w profilu zaznaczyłaś/łeś mężczyznę)i wtedy się zastanowię, czy zajrzeć do Twoich tekstów. Nie wiem jak innych, ale mnie zniechęciłaś. |
![]() | 22 Sty 2014 o 07:47 Ffiona902 jest nowym użytkownikiem, dlatego jej testy musiały przejść przez weryfikację redakcji i były tymczasowo zablokowane. |
![]() | 22 Sty 2014 o 03:32 Nie wiem, po co to awizowanie, skoro obydwa teksty są zablokowane. |
Temat: Wydawnictwo Radwan (11) | |
![]() | 21 Sty 2014 o 12:35 No i już jest oficjalna sprawa o oszustwo:![]() |
Temat: Czego aktualnie słuchasz? (34) | |
![]() | 20 Sty 2014 o 21:37 a teraz na przykład leci moja ukochana piosenka RBD "Este corazon"![]() |
![]() | 20 Sty 2014 o 21:35 Nie wiem, czy ktoś z Was kojarzy zespół RBD. Ja osobiście uwielbiam ich słuchać. A tak poza tym słucham wszystkiego, co wpada w ucho. Bardzo lubię rock i hip-hop. I uwaga! Słucham disco polo (ale tylko wtedy, gdy chcę potańczyć :P ). |
Temat: Hej (5) | |
![]() | 20 Sty 2014 o 21:26 Wpadajcie do mnie. Dodałam dwa nowe teksty i chciałabym, żebyście je przeczytali i skomentowali. Wtedy będę wiedziała, czy wrzucać nowe. :P |
Temat: Konkurs fotograficzny: do wygrania wycieczka do Lwowa (1) | |
![]() | 19 Sty 2014 o 10:23 Kochani, zapraszam Was do udziału w konkursie na najpiękniejsze zdjęcie z woj.podkarpackiego. Do wygrania wycieczka do Lwowa lub album foto woj. podkarpackiego. Konkurs i regulamin na stronie: ![]() [url] ![]() |
Temat: 'Poprawność językowa' jak wódz rewolucji. Wiecznie żywa (25) | |
![]() | 14 Sty 2014 o 18:24 Przyjrzę się waszym propozycjom i przemyślimy, co z tym zrobić. |
![]() | 12 Sty 2014 o 12:17 Popieram propozycję Medicus. |
![]() | 12 Sty 2014 o 10:22 W pełni utożsamiam się z propozycją Medicus. |
![]() | 11 Sty 2014 o 22:38 Tak, Medicusie. Jest to bardzo potrzebne. Nowi uczestnicy często obawiają się dawać najwyższą ocenę za poprawność językową i wychodzą cudactwa - w komentarzu gratulują tekstu i bezbłędności, a w ocenie np. "dobrze", czyli dwie oceny niżej. PS. Do Lotty. To tylko moja propozycja, przemyślenie - może dobrze, aby nowi uczestnicy mogli oceniać np. po miesiącu, a nie natychmiast po zarejestrowaniu się? Ten okres pozwoliłby im lepiej zorientować się w zasadach oceniania utworów, chociażby czytając komentarze innych. |
![]() | 11 Sty 2014 o 18:23 Tak jest, medikusie. Jestem od dawna za tą propozycją. |
/konto usunięte/ | 11 Sty 2014 o 16:19 Proponuję umieścić definicję poprawności językowej w miejscu widocznym, napisaną wersalikami i podświetloną.„Poprawność językowa danego tekstu polega na zgodności użytych w nim środków językowych z panującymi w danym okresie normami leksykalnymi, słowotwórczymi, znaczeniowymi, fleksyjnymi, składniowymi, frazeologicznymi, wymawianiowymi i stylistycznymi. Można ją określić jako brak w danym tekście błędów i usterek leksykalnych, słowotwórczych itd.” (Urbańczyk S. (red.): Encyklopedia języka polskiego) Jeżeli tekst jest bezbłędny, to nie może być równocześnie dobry. Na subiektywizm jest miejsce w ocenie za wartość literacką. Czy to naprawdę jest takie skomplikowane??? |
Temat: Witajcie! (5) | |
![]() | 21 Gru 2013 o 12:48 O nie o takie new age mi chodziło. Miałem na myśli przyszłość technologiczną;) |
Temat: Witam (3) | |
![]() | 20 Gru 2013 o 20:44 Łał, szerokie grono zainteresowań, jak i moje klimaty.Publikuj i daj się poznać! |