Temat: Wrzos10. 'Pamięć przestrzenna' (6)
25 Sty 2014 o 09:10
Janko :)
Indagowani wzruszają ramionami, uśmiechają się i cieszą się, że od dawna jest spokój na Publixo. Jednocześnie rozumieją, że spadkobiercom może się ten spokój nie podobać.
Ale póki co, to "chwalmy łąki umajoooone..." :D
24 Sty 2014 o 23:14
Jakiś spadkobierca wrzos10? O kogo chodzi? Muszę poszukać...

Poszukałem. Tego spadkobiercy ataki obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg. To taka rydzykowa "miłość bliźniego" i rydzykowe "przekazanie znaku pokoju".

Szkoda czasu na odpowiedzi.
24 Sty 2014 o 17:14
Dzisiaj niespodziewanie dał głos spadkobierca niechlubnej pamięci wrzos10, nazywając Piórko i Hardego (jakaś dziwna pisownia) moimi satelitami. A jeden wers niżej zwraca się do Optymisty i do Doktora, czyli do zupełnie innych osób. Mam nadzieję,że 6 stopni mrozu we Wrocławiu i nieco więcej w innych miejscowościach nie zamroziło mózgu. Nawet w Reichu. A co o tym sądzą indagowani?
Temat: Hej (5)
23 Sty 2014 o 04:25
Mnie też, gdyż cuchnie to kibolskim szambem.
22 Sty 2014 o 20:38
ffiona902,
zmień avatar, bo z takim to raczej pasujesz na portal dla kiboli. Później zdecyduj się, czy jesteś kobietą, czy mężczyzną (w profilu zaznaczyłaś/łeś mężczyznę)i wtedy się zastanowię, czy zajrzeć do Twoich tekstów.
Nie wiem jak innych, ale mnie zniechęciłaś.
22 Sty 2014 o 07:47
Ffiona902 jest nowym użytkownikiem, dlatego jej testy musiały przejść przez weryfikację redakcji i były tymczasowo zablokowane.
22 Sty 2014 o 03:32
Nie wiem, po co to awizowanie, skoro obydwa teksty są zablokowane.
Temat: Wydawnictwo Radwan (11)
21 Sty 2014 o 12:35
No i już jest oficjalna sprawa o oszustwo:

link
Temat: Czego aktualnie słuchasz? (34)
20 Sty 2014 o 21:37
a teraz na przykład leci moja ukochana piosenka RBD "Este corazon"

link
20 Sty 2014 o 21:35
Nie wiem, czy ktoś z Was kojarzy zespół RBD. Ja osobiście uwielbiam ich słuchać. A tak poza tym słucham wszystkiego, co wpada w ucho. Bardzo lubię rock i hip-hop. I uwaga! Słucham disco polo (ale tylko wtedy, gdy chcę potańczyć :P ).
Temat: Hej (5)
20 Sty 2014 o 21:26
Wpadajcie do mnie. Dodałam dwa nowe teksty i chciałabym, żebyście je przeczytali i skomentowali. Wtedy będę wiedziała, czy wrzucać nowe. :P
Temat: Konkurs fotograficzny: do wygrania wycieczka do Lwowa (1)
19 Sty 2014 o 10:23
Kochani, zapraszam Was do udziału w konkursie na najpiękniejsze zdjęcie z woj.podkarpackiego. Do wygrania wycieczka do Lwowa lub album foto woj. podkarpackiego.
Konkurs i regulamin na stronie:

link

[url]link
Temat: 'Poprawność językowa' jak wódz rewolucji. Wiecznie żywa (25)
14 Sty 2014 o 18:24
Przyjrzę się waszym propozycjom i przemyślimy, co z tym zrobić.
12 Sty 2014 o 12:17
Popieram propozycję Medicus.
12 Sty 2014 o 10:22
W pełni utożsamiam się z propozycją Medicus.
11 Sty 2014 o 22:38
Tak, Medicusie. Jest to bardzo potrzebne.

Nowi uczestnicy często obawiają się dawać najwyższą ocenę za poprawność językową i wychodzą cudactwa - w komentarzu gratulują tekstu i bezbłędności, a w ocenie np. "dobrze", czyli dwie oceny niżej.

PS. Do Lotty. To tylko moja propozycja, przemyślenie - może dobrze, aby nowi uczestnicy mogli oceniać np. po miesiącu, a nie natychmiast po zarejestrowaniu się? Ten okres pozwoliłby im lepiej zorientować się w zasadach oceniania utworów, chociażby czytając komentarze innych.
11 Sty 2014 o 18:23
Tak jest, medikusie. Jestem od dawna za tą propozycją.
11 Sty 2014 o 16:19
Proponuję umieścić definicję poprawności językowej w miejscu widocznym, napisaną wersalikami i podświetloną.
„Poprawność językowa danego tekstu polega na zgodności użytych w nim środków językowych z panującymi w danym okresie normami leksykalnymi, słowotwórczymi, znaczeniowymi, fleksyjnymi, składniowymi, frazeologicznymi, wymawianiowymi i stylistycznymi. Można ją określić jako brak w danym tekście błędów i usterek leksykalnych, słowotwórczych itd.” (Urbańczyk S. (red.): Encyklopedia języka polskiego)

Jeżeli tekst jest bezbłędny, to nie może być równocześnie dobry. Na subiektywizm jest miejsce w ocenie za wartość literacką. Czy to naprawdę jest takie skomplikowane???
Temat: Witajcie! (5)
21 Gru 2013 o 12:48
O nie o takie new age mi chodziło. Miałem na myśli przyszłość technologiczną;)
Temat: Witam (3)
20 Gru 2013 o 20:44
Łał, szerokie grono zainteresowań, jak i moje klimaty.
Publikuj i daj się poznać!
© 2010-2016 by Creative Media