Temat: ' Marzenia i rozczarowania czyli rozważania śląskiej baby' (13)
25 Mar 2014 o 21:06
O rety, błąd ortograficzny, przepraszam, mam dziś gorączkę i nie wszystko odbieram.
powinno być oczywiście "żadnej odpowiedzi" - coś chyba mi się chciało skojarzyć z "rzadko"... Brzmi lepiej, prawda? :)
25 Mar 2014 o 21:04
Nie mam pod tym względem doświadczenia. LSW próbowało zainteresować moją powieścią radio, telewizję i kilka czasopism, ale nie dostało (podobno) rzadnej odpowiedzi. Moja książka po prostu sobie była na rynku wydawniczym. Dostałam parę listów na FB i było mi miło. Nikt mi nie dokopał, ale też powieść była w takim kąciku, że rzadko kto ją zauważył. Mimo to jestem optymistką. Pisałam tę książkę także i dla siebie, sprawiało mi to wielką frajdę. Piszę dalej i jestem szczęśliwa.
Temat: wybieramy zaufanych recenzentów (70)
25 Mar 2014 o 12:35
"nihil novi sub sole" :))))))))))))))))))))))))))))))))))
25 Mar 2014 o 05:12
Nie mam najmniejszych wątpliwości. Piórko to dobra propozycja. Popieram.
24 Mar 2014 o 14:14
Medicus * - serdeczny buziak!

Dziękuję bardzo. Jestem zaskoczona, ale także zaszczycona taką nominacją i jeśli Szacowne Gremium tak zdecyduje, to oczywiście przyjmę tę honorową funkcję, ku chwale naszego PubliXo:)

Dziękuję także Hardemu * - dla Ciebie także buziak za poparcie propozycji Medicus:)
23 Mar 2014 o 22:11
W następnym, wpisie odpowiem na pytanie, czy pomocja w lokalnych gazetach odniosi skutek? Proszę piszcie o swoich doświadczeniach. Będzie mi raźniej. Pozdrawiam.
23 Mar 2014 o 22:08
Pierwsze wpisy były wspomnieniem. Teraz wątek Marzenia i rozczarowania, jest taki rozdmuchany, że po mału zaczynam tego nie ogarniać. Mówiąc szczerze, z kołatającym sercem co dziennie podchodzę do komputera z myślą co będzie dalej? Na nieliczne wpisy odpisuję.Dałam pożywkę. Jest ciężko. To, chyba nowa moda w Polsce " ocenianie" ( nie wiem czego, bo nie czytałem), ale dokopię autorowi.Oj, co to będzie.
A, jaki da skutek, ta ekstremalna forma promocji " Rzucona na pożarcie anonimowym lwom", zobaczymy za jakiś czas. Pozdrawiam.
Temat: Dzień dobry. (10)
23 Mar 2014 o 21:47
Terapia wstrząsowa, dała skutek. Są obruszeni, ale jak mi dopiekali to wszystko było o.k. Przełomem była interwencja wydawnictwa My Book, bo i do nich doszły echa mojego fortelu. Zaczynają myśleć, wyciągać wnioski, poddawać się refleksji nad zachowaniem, łagodnieją.A więc odniosłam pierwszy sukces natury pedagogicznej. Pozdrawiam Was, piszcie jesteście moim wsparciem :)
22 Mar 2014 o 19:20
Dziękuję Wszystkim za zaufanie i miłe słowa.

Wreszcie i ja mogę poprzeć kogoś. Popieram więc w pełni kandydaturę Piórko, która to kandydatura spełnia podane wyżej warunki.
...chociaż nie wiem, czy jeszcze trzeba popierać. Czytam, że Medicus już nominowała :)))
22 Mar 2014 o 15:11
Hardy, gratulacje!

Moja kolejna nominacja to Piórko (piorko). Z przyczyn obiektywnie oczywistych :-)
22 Mar 2014 o 14:24
Współczuję takich nieprzyjemnych przeżyć. Najlepiej lepiej ignorować, bo po odpowiedziach zostaje taki dziwny smak, jakby człowiek niepotrzebnie się tłumaczył. Nie martw się, Elżbieto, taki to los, jak się coś publikuje. :)
22 Mar 2014 o 10:05
Bardzo Ci dziękuję za wskazówki. Staram się trzymać emocje na wodzy. Kurcze, ale jak przesadzają, to mnie szarpie. Najśmieszniejsze jest to, że nikt z nich nie czytał książki. Skąd u nich biorą się te osądy?.Rozdmuchali forum gazeta.pl, a ja co jakiś czas coś dopiszę bardzo grzecznie,żeby mogli sobie poużywać. Ostatno, jednak tak mnie zdenerwowali,że odpaliłam. Dzisiaj cisza.
22 Mar 2014 o 05:12
Również serdecznie gratuluję.
21 Mar 2014 o 20:16
Hardy, serdecznie gratuluję :)
20 Mar 2014 o 11:25
ElzbietaO napisał:
Ale proszę mi wyjaśnić :) jak to się dzieje ,że dzieci internetu są wszystkowiedzące?, najmądrzejsze, najwspanialsze?

Ze względu na wszechobecny spam, zalewający fora, ludzie bardzo niedobrze reagują na zbyt intensywną autopromocję autorów. I to niezależnie od tego, czy wydał ich duży wydawca, czy był to "self-publishing".
Choćby bolało, krytykę trzeba przyjąć na spokojnie, szczególnie jeśli jest konkretna i wytyka np. ewidentne potknięcia językowe. Natomiast krytykę w stylu "książki nie czytałem, ale jest na pewno okropna" pozostaje puścić mimo uszu, bez wdawania się w dyskusje. Szkoda czasu na udowadnianie, że nie jest się wielbłądem.
Powodzenia!
19 Mar 2014 o 10:56
Bardzo się w takim razie cieszę, że wyłonił nam się kolejny zaufany recenzent. Nie ma jakiegoś limitu, więc niezmiennie zapraszam do dalszego zgłaszania osób wyróżniających się poziomem komentarzy.
Temat: Klika (1)
19 Mar 2014 o 10:00
Wprawdzie nie mam zbyt wiele czasu na niekończącą się polemikę, ale tym razem zrobię wyjątek.

Nie użyłem słowa "klika". Wyraziłem się bardziej poetycko :) Statystyka potwierdza moje spostrzeżenia, toteż pozostaję przy postawionej tezie.

lilly napisała:

"Dlaczego jednak o ludziach, którzy się z nich śmieją, mówić od razu, że należą do jakiejś kliki, w której centrum jest janko? Czy to kogoś szczególnie boli, krzywdzi? Jeśli musicie taką grupę nazwać, to może wystarczyłoby "fani limeryków"?

Bardzo przypadła mi do gustu propozycja lilly, którą (jednogłośnie) przyjmuję za wiążącą.

Merytoryczne dyskusje na temat literatury to (moim zdaniem) matematyczne forma, która zniekształca całość. Ortografia, interpunkcja, itd. nie powinny rozmywać obrazu. Jeśli niektórzy chcą się upodobnić się do kompilatorów, to proszą bardzo. Ja wysiadam!

Mój osobisty kompilator natychmiast wrzuci wsteczny, napotykając pojęcie "chuj" lub "huj" nieważne od ortografii!

Chriss napisał:

"Pewnych form literackich można nie trawić bądź nie rozumieć, nie oznacza to jednak, że są one nic nie warte i mimo że są poprawne językowo, oceniać
je jako "dno". Nie podoba mi się, nie mam merytorycznych uwag - nie komentuję. Uraża bliskie mi wartości - zwracam uwagę na forum lub na privie."

"Nie oczekuję przeprosin, chociaż byłoby to miłe tak jak przyznanie się do błędu.
I to by było na tyle..."

Drogi chriss, jednogłośnie przyjmuję Twoją propozycję:

"Nie podoba mi się, nie mam merytorycznych uwag - nie komentuję." - zachowując prawo do polemiki w formie (inteligentnej) satyry :)

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH - nie przyznając się do błędu :)
"I to by było na tyle..."

Serdeczności
LuciusAnnaeusMartin
17 Mar 2014 o 18:02
Bardzo dziękuję Lilli. Trzymaj,za mnie kciuki. Pozdrawiam :)
Temat: Czego aktualnie słuchasz? (34)
17 Mar 2014 o 16:38
Słucham różnej muzyki, ale ostatnio dzięki stronie: link przypomniałem sobie o starych czasach i piosence harcerskiej, takiej z gitarą przy ognisku.
16 Mar 2014 o 11:33
lilly napisał:
ż

Przepraszam, coś mi uciekło. Życzę sukcesu.
© 2010-2016 by Creative Media