Temat: Dzień Dobry (4) | |
17 Wrz 2013 o 19:31 Witam, życzę przyjemnych wrażeń. | |
Temat: Porady praktyczne (1) | |
17 Wrz 2013 o 19:10 Wielkie dzięki wszystkim za informacje. | |
Temat: Nowa twarz (2) | |
17 Wrz 2013 o 18:47 Witam. Czytających jest dużo, komentujących trochę mniej. Powody różne - u mnie brak czasu. Powodzenia! | |
Temat: Wielkie plany (2) | |
17 Wrz 2013 o 18:46 Witam,tekst jest zablokowany, jak zwykle na początku. Trwa parę godzin, zanim administrator go odblokuje. Pozdrawiam. | |
17 Wrz 2013 o 17:07 Zajrzyjcie do moich "Wielkich planów".Czy to w ogóle istnieje? | |
Temat: Nowa twarz (2) | |
17 Wrz 2013 o 15:10 Witam.Mam nadzieję, że znajdę tu osoby, które uda mi się wciagnąć w literaturę z mojej szuflady.Zachęcam do czytania i komentowania. | |
Temat: Dzień Dobry (4) | |
15 Wrz 2013 o 12:20 Mam na imię Paweł. Przed chwilą zalogowałem się na tym portalu i umieściłem swoje opowiadanie "Rzeź". Zachęcam do lektury i szczerych opinii. | |
Temat: witam... (1) | |
15 Wrz 2013 o 12:08 Henryk Longin Rogowski - członek Stowarzyszenia Autorów Polskich. | |
Temat: Tak na początek (4) | |
28 Sie 2013 o 09:41 Dziękuję lotta, tak zrobię :-) | |
28 Sie 2013 o 07:37 library1gim napisał: Pracuję w szkolnej bibliotece i mam nadzieję, że znalazłam dobre miejsce do prezentacji twórczości tych młodych ludzi :-) Pozdrawiam serdecznie :-) Witamy, świetny pomysł! Myślę, że w tym przypadku pod zamieszczonymi utworami warto podawać, że są to jeszcze uczniowie, a publikacja zamieszczane są w ramach prowadzonych w szkole zajęć. Komentatorzy będą wtedy świadomi, że oceniają osoby stawiające pierwsze kroki w literaturze. | |
27 Sie 2013 o 23:16 Dzień dobry, a może raczej dobry wieczór, bo niedawno minęła 23.00 :-) Dzisiaj znalazłam to miejsce i postanowiłam stworzyć tu profil dla moich uczniów :-) Pracuję w szkolnej bibliotece i mam nadzieję, że znalazłam dobre miejsce do prezentacji twórczości tych młodych ludzi :-) Pozdrawiam serdecznie :-) | |
Temat: Dzień dobry (6) | |
21 Sie 2013 o 23:23 Dziękuję Lilly za życzliwe i bardzo sympatyczne przyjęcie mnie do grona uczestników.Podoba mi się Publixo! Pozdrawiam :) | |
21 Sie 2013 o 21:04 Witaj, piórko! Niech Ci się dobrze pisze. Wierszydełka czy nie - piszesz, wierzysz w siebie (choć jeszcze nieśmiało) i masz chęć uczyć się czy też rozwijać swój styl.A to ważne, bo ułatwia pisanie. Pozdrawiam serdecznie. | |
20 Sie 2013 o 16:32 Chyba to jednak maniera. A ze zwracaniem się nie widzę problemów. | |
Temat: Syberia to naprawdę inny świat (2) | |
20 Sie 2013 o 15:33 Trochę już w życiu przeżyłem. W pamięci zostają ciekawsze zdarzenia. Można je czasem przelać na papier. Styl i forma jest już sprawą indywidualną.Znajomi mieli dostęp do fragmentów wspomnień. Uznali je za ciekawe i namówili do próby opublikowania w formie książkowej. Zdecydowałem się, opracowałem, wysłałem. My Book przyjęło i wydało. W ten sposób powstała pierwsza moja książka "SYBERIA, inny świat". O czym jest? O zderzeniu kultur. Kiedyś zostałem na miesiąc wysłany na Syberię, wraz z trzydziestką podopiecznych, dziewcząt i chłopców. To nie było tylko oddalenie w przestrzeni, ale i w czasie... Opis książki i fragment powieści można przeczytać na portalu My Book: Części czytelników mój, lekko żartobliwy styl pisania, spodoba się, części nie. To zrozumiałe, każdy ma swoje upodobania i preferencje. I dobrze, każdy z nas jest indywidualnością. | |
Temat: Dzień dobry (6) | |
20 Sie 2013 o 13:06 Witam Pana, Janko.Dlatego cudzysłowy, ponieważ to nie są moje określenia. Poza tym, nie odważyłabym się napisać, że jestem poetką. Dziękuję jednak za zwrócenie uwagi. Możliwe, że to jest moja maniera i nadużywam cudzysłowów. Dobrze Pan myśli, powinno być "piórko", ale program rejestrujący nie pozwala na użycie polskich znaków diakrytycznych w loginach. Czy możemy zwracać się do siebie mniej oficjalnie, na ty? :) | |
20 Sie 2013 o 12:22 Witam Panią! Tylko dlaczego wierszokletka i wierszydełka zostały wzięte w cudzysłowy? No i dlaczego wszyscy zostali napisani wielką literą? Nie ma takiej potrzeby. Nie wiem też, czy witam "piorko", czy też "piórko". Myślę, że to drugie. | |
20 Sie 2013 o 11:25 Z dużą nieśmiałością zarejestrowałam się na Publixo, ponieważ jestem początkującą "wierszokletką" :)Liczę na Państwa komentarze pod moimi "wierszydełkami" i cenne uwagi, które pomogą mi w nauce poprawnego pisania. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie. | |
Temat: Pierwsze rozdziewiczenie (3) | |
09 Sie 2013 o 14:39 Słusznie, Wrzos10. Napisałem "masło maślane" w tytule wątku. Dziękuję za zwrócenie uwagi :)Popełniać błędy jest rzeczą ludzką. Ważne, jakie wnioski się z nich wyciąga - powtarza błędy czy nie. Co do pierwszego wrażenia - jest ważne, ale czasem mylące. Wiem to z doświadczenia, tak pozytywnego, jak i negatywnego. Lotto, w takim przypadku nie tylko bardzo mało książek przeszłoby przez sito selekcji, ale i kilku pracowników już by nie miało etatu, że o bankructwie wydawnictwa nie wspomnę ;) | |
09 Sie 2013 o 12:18 Ale książka, w przeciwieństwie do postów na forum, przeszła korektę. Od tego jest redakcja, by wyłapać potknięcia autorów. Gdyby wydawcy przyjmowali wyłącznie pozycje napisane perfekcyjną polszczyzną i niewymagające żadnych poprawek, raczej niewiele byśmy mieli książek na rynku... |