Temat: Dzień Dobry (4)
17 Wrz 2013 o 19:31
Witam, życzę przyjemnych wrażeń.
Temat: Porady praktyczne (1)
17 Wrz 2013 o 19:10
Wielkie dzięki wszystkim za informacje.
Temat: Nowa twarz (2)
17 Wrz 2013 o 18:47
Witam. Czytających jest dużo, komentujących trochę mniej.
Powody różne - u mnie brak czasu.
Powodzenia!
Temat: Wielkie plany (2)
17 Wrz 2013 o 18:46
Witam,
tekst jest zablokowany, jak zwykle na początku. Trwa parę godzin, zanim administrator go odblokuje. Pozdrawiam.
17 Wrz 2013 o 17:07
Zajrzyjcie do moich "Wielkich planów".Czy to w ogóle istnieje?
Temat: Nowa twarz (2)
17 Wrz 2013 o 15:10
Witam.Mam nadzieję, że znajdę tu osoby, które uda mi się wciagnąć w literaturę z mojej szuflady.Zachęcam do czytania i komentowania.
Temat: Dzień Dobry (4)
15 Wrz 2013 o 12:20
Mam na imię Paweł. Przed chwilą zalogowałem się na tym portalu i umieściłem swoje opowiadanie "Rzeź". Zachęcam do lektury i szczerych opinii.
Temat: witam... (1)
15 Wrz 2013 o 12:08
Henryk Longin Rogowski - członek Stowarzyszenia Autorów Polskich.
Temat: Tak na początek (4)
28 Sie 2013 o 09:41
Dziękuję lotta, tak zrobię :-)
28 Sie 2013 o 07:37
library1gim napisał:
Pracuję w szkolnej bibliotece i mam nadzieję, że znalazłam dobre miejsce do prezentacji twórczości tych młodych ludzi :-)
Pozdrawiam serdecznie :-)

Witamy, świetny pomysł!
Myślę, że w tym przypadku pod zamieszczonymi utworami warto podawać, że są to jeszcze uczniowie, a publikacja zamieszczane są w ramach prowadzonych w szkole zajęć. Komentatorzy będą wtedy świadomi, że oceniają osoby stawiające pierwsze kroki w literaturze.
27 Sie 2013 o 23:16
Dzień dobry, a może raczej dobry wieczór, bo niedawno minęła 23.00 :-)
Dzisiaj znalazłam to miejsce i postanowiłam stworzyć tu profil dla moich uczniów :-)
Pracuję w szkolnej bibliotece i mam nadzieję, że znalazłam dobre miejsce do prezentacji twórczości tych młodych ludzi :-)
Pozdrawiam serdecznie :-)
Temat: Dzień dobry (6)
21 Sie 2013 o 23:23
Dziękuję Lilly za życzliwe i bardzo sympatyczne przyjęcie mnie do grona uczestników.
Podoba mi się Publixo!

Pozdrawiam :)
21 Sie 2013 o 21:04
Witaj, piórko! Niech Ci się dobrze pisze. Wierszydełka czy nie - piszesz, wierzysz w siebie (choć jeszcze nieśmiało) i masz chęć uczyć się czy też rozwijać swój styl.
A to ważne, bo ułatwia pisanie.
Pozdrawiam serdecznie.
20 Sie 2013 o 16:32
Chyba to jednak maniera. A ze zwracaniem się nie widzę problemów.
Temat: Syberia to naprawdę inny świat (2)
20 Sie 2013 o 15:33
Trochę już w życiu przeżyłem. W pamięci zostają ciekawsze zdarzenia. Można je czasem przelać na papier. Styl i forma jest już sprawą indywidualną.
Znajomi mieli dostęp do fragmentów wspomnień. Uznali je za ciekawe i namówili do próby opublikowania w formie książkowej. Zdecydowałem się, opracowałem, wysłałem. My Book przyjęło i wydało.
W ten sposób powstała pierwsza moja książka "SYBERIA, inny świat". O czym jest? O zderzeniu kultur. Kiedyś zostałem na miesiąc wysłany na Syberię, wraz z trzydziestką podopiecznych, dziewcząt i chłopców. To nie było tylko oddalenie w przestrzeni, ale i w czasie...
Opis książki i fragment powieści można przeczytać na portalu My Book:
link
Części czytelników mój, lekko żartobliwy styl pisania, spodoba się, części nie. To zrozumiałe, każdy ma swoje upodobania i preferencje. I dobrze, każdy z nas jest indywidualnością.
Temat: Dzień dobry (6)
20 Sie 2013 o 13:06
Witam Pana, Janko.

Dlatego cudzysłowy, ponieważ to nie są moje określenia. Poza tym, nie odważyłabym się napisać, że jestem poetką. Dziękuję jednak za zwrócenie uwagi. Możliwe, że to jest moja maniera i nadużywam cudzysłowów.
Dobrze Pan myśli, powinno być "piórko", ale program rejestrujący nie pozwala na użycie polskich znaków diakrytycznych w loginach.
Czy możemy zwracać się do siebie mniej oficjalnie, na ty? :)
20 Sie 2013 o 12:22
Witam Panią! Tylko dlaczego wierszokletka i wierszydełka zostały wzięte w cudzysłowy? No i dlaczego wszyscy zostali napisani wielką literą? Nie ma takiej potrzeby. Nie wiem też, czy witam "piorko", czy też "piórko". Myślę, że to drugie.
20 Sie 2013 o 11:25
Z dużą nieśmiałością zarejestrowałam się na Publixo, ponieważ jestem początkującą "wierszokletką" :)
Liczę na Państwa komentarze pod moimi "wierszydełkami" i cenne uwagi, które pomogą mi w nauce poprawnego pisania.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
Temat: Pierwsze rozdziewiczenie (3)
09 Sie 2013 o 14:39
Słusznie, Wrzos10. Napisałem "masło maślane" w tytule wątku. Dziękuję za zwrócenie uwagi :)
Popełniać błędy jest rzeczą ludzką. Ważne, jakie wnioski się z nich wyciąga - powtarza błędy czy nie.
Co do pierwszego wrażenia - jest ważne, ale czasem mylące. Wiem to z doświadczenia, tak pozytywnego, jak i negatywnego.

Lotto, w takim przypadku nie tylko bardzo mało książek przeszłoby przez sito selekcji, ale i kilku pracowników już by nie miało etatu, że o bankructwie wydawnictwa nie wspomnę ;)
09 Sie 2013 o 12:18
Ale książka, w przeciwieństwie do postów na forum, przeszła korektę. Od tego jest redakcja, by wyłapać potknięcia autorów. Gdyby wydawcy przyjmowali wyłącznie pozycje napisane perfekcyjną polszczyzną i niewymagające żadnych poprawek, raczej niewiele byśmy mieli książek na rynku...
© 2010-2016 by Creative Media