Temat: Dzień dobry wszystkim :) (11)
17 Lip 2013 o 09:29
lilly napisał:
Witaj, Lauro!
Każdy czytelnik odbiera nasze teksty inaczej. Oczywiście najlepiej jest - zwłaszcza w przypadku pierwszych opinii - jeśli są one życzliwe. Ale i szczere. Najlepiej, jeśli autor nie wdaje się w dyskusje, bo krytyka wiąże się z określonym gustem czytelniczym. Jednakowoż nie rozumiem zdania "Nie będę komentować, bo nic mi do tego." Jeśli każdy z nas stwierdzi to samo, to na publixo będą tylko gołe teksty, bez komentarzy. A chyba nie o to autorom chodzi. Ważny jest feedback.

Witaj, lili :). Fakt, napisałam tak... (przepraszam za takowy zwrot), ale nie miałam nic złego na myśli. Jestem nowicjuszką i uważam, że komentarze należą do "zawodowców". Ja mogę tylko poczytać... Może kiedyś, jak wprawię się - skomentuję. Jeden komentarz zrobiłam... bo musiałam. Pozdrawiam.
Wrzosie, bardzo dziękuję za miłe słowa. Z braku czasu czytam jednak na publixo głównie poezję. W związku z takim przywitaniem nie wypada mi nie zajrzeć do tekstów Laury. Pozdrawiam serdecznie (i urlopowo).
16 Lip 2013 o 19:55
Witaj, Lauro!
Każdy czytelnik odbiera nasze teksty inaczej. Oczywiście najlepiej jest - zwłaszcza w przypadku pierwszych opinii - jeśli są one życzliwe. Ale i szczere. Najlepiej, jeśli autor nie wdaje się w dyskusje, bo krytyka wiąże się z określonym gustem czytelniczym. Jednakowoż nie rozumiem zdania "Nie będę komentować, bo nic mi do tego." Jeśli każdy z nas stwierdzi to samo, to na publixo będą tylko gołe teksty, bez komentarzy. A chyba nie o to autorom chodzi. Ważny jest feedback.
Wrzosie, bardzo dziękuję za miłe słowa. Z braku czasu czytam jednak na publixo głównie poezję. W związku z takim przywitaniem nie wypada mi nie zajrzeć do tekstów Laury. Pozdrawiam serdecznie (i urlopowo).
Temat: literackie loginy (10)
16 Lip 2013 o 11:27
Laura - piękne imię, ale nie moje - szkoda. Mój wybór był spontaniczny, czyli natychmiastowy. Pozdrawiam.
Temat: Dzień dobry wszystkim :) (11)
16 Lip 2013 o 11:06
Na początek, serdecznie pozdrawiam zgromadzonych tu forumowiczów. Myślę, że przyjmiecie mnie do swojego grona...?
Mam 57 lat. Napisałam 3 książki, ale żadnej nie "wypuściłam" z szuflady. Ostatnią "szlifuję" i wkleję fragment, ale muszę najpierw poczytać Wasze powieści. Tak - powieści, bo poezja... tylko prozą. Nie będę komentować, bo nic mi do tego.
Temat: 'Poprawność językowa' jak wódz rewolucji. Wiecznie żywa (25)
14 Lip 2013 o 12:33
Co do zaniżonej oceny za poprawność językową, podejrzewam, że nowi uczestnicy na publixo nie bardzo rozumieją, co się za tym kryje, i tak na wszelki wypadek nie dają oceny najwyższej. Może pomogłyby jakieś wskazówki na głównej stronie od administratora?
Zaniżonych ocen (także za poziom literacki) tym bardziej nie rozumiem, kiedy ktoś w komentarzu bardzo chwali tekst. Zdarzyło mi się to już parę razy (także wczoraj, wiersz "Anioły słuszności") i już nie chce mi się zwracać w prywatnych postach do tych osób z pytaniem, co mogłabym poprawić, jeśli jednak ocena jest niższa (wbrew treści komentarza)i wskazuje na jakieś braki. Jakie braki? Co poprawić?
Szkoda, że ciągle jest to niejasne. Może jednak Lotta mogłaby coś wymyślić na głównej stronie?
Temat: Moja nowa książka (1)
10 Lip 2013 o 16:43
"Ciotka Flora" to moja piąta książka. Wczoraj odwiedziłam Dom Spokojnej Starości w Kamionku [opolskie]. Pensjonariusze zgromadzeni w ocienionej, chłodnej sali słuchali opiekunki, która książkę czytała. Było to już kolejne spotkanie przy lekturze. Powitano mnie bardzo serdecznie, pytano o szczegóły, o prawdę i fikcję.
Książka w pewnym sensie traktuje o starości,o samotności w podeszłym wieku. Myślę, że to obecnie bardzo aktualne. Stara kobieta w mojej powieści znalazła rodzinę zastępczą, pensjonariusze w Domu Spokojnej Starości również, ale czy nie lepiej byłoby spędzić ostatnie dni przy rodzinie?
Temat: A...wszyscy (1)
09 Lip 2013 o 21:10
Chciałabym zachęcić miłych czytelników (zakładam, że tylko tacy pojawiają się na forum) do zapoznania się z moimi wytworami pisarskimi-'Potykając się o złudzenia"-książka wydana przez Warszawską Firmę Wydawniczą oraz "A...wszyscy"-tylko w formie elektronicznej dostępna np. www.wydaje.pl lub www.portpublish.com (fragmenty sukcesywnie "wrzucam" w pakiet tekstów.
...............................
Temat: Witajcie (4)
03 Lip 2013 o 01:25
witaj))
niech Ci się dobrze pisze, będzie miło czytać.Ida
01 Lip 2013 o 22:39
Dziękuję lilly, że zajrzałaś.
"Potykając się o złudzenia" powstała na podstawie moich doświadczeń zawodowych i osobistych.Jednak, chcąc uczynić je bardziej przystępne i czytelne(o ile można użyć takiego określenia) "ubrałam" je w formułę powieści.
Z kolei "A...wszyscy" to zabawna historia-mam nadzieję,że każdy poczuje się lepiej i będzie się świetnie bawił w trakcie lektury.
01 Lip 2013 o 18:52
Zajrzałam pod linka. Trudne tematy. Podziwiam.
01 Lip 2013 o 11:17
Chciałabym zareklamować moje powieści:
Potykając się o złudzenia link
A...wszyscy-www.wydaje.pl
Temat: Witam:) (9)
21 Cze 2013 o 19:50
I ja Cię witam.
Choć spóźnione, ale odwzajemnione słowo i powitanie. Zawsze jest miło, choćby poniewczasie odnaleść sympatyczne, witające brzmienie.
Za życzenie serdecznie dziękuję i gorąco odwzajemniam.
Temat: Recenzja antologii 'I życzę ci, żeby...' na blogu (2)
20 Cze 2013 o 15:42
Bardzo fajnie, że w końcu pojawiła się recenzja o antologii ;-)
19 Cze 2013 o 21:52
hej!
Otrzymałam wiadomość o tym, ze na blogu "Subiektywnie o książkach" blogerka umieściła recenzję naszej antologii. Zapraszam do czytania link
Temat: Antologia Zadebiutuj z PubliXo - edycja I, 2010-2012 - postępy w pracach (39)
18 Cze 2013 o 12:37
Do mnie te dotarła . Dziekuje bardzo. Pozdrawiam
Temat: Dzień dobry (3)
18 Cze 2013 o 09:33
Witaj
Temat: Hej (3)
18 Cze 2013 o 09:32
Witaj i baw się dobrze.
17 Cze 2013 o 22:25
Witam i życzę przyjemnych chwil na publixo.
15 Cze 2013 o 16:26
Cześć, jestem nowa. Już od jakiegoś czasu zaglądałam tu anonimowo, wreszcie postanowiłam założyć konto i podzielić się swoimi pracami.
Temat: Dzień dobry (3)
14 Cze 2013 o 09:23
Witaj i niech ci się dobrze pisze!
© 2010-2016 by Creative Media