Temat: Wileńszczyzna w miniony czas (42) | |
/konto usunięte/ | 29 Cze 2018 o 13:43 janko napisał: Zastanawiam się nad dziwną i pokrętną logiką jednej z wypowiedzi. Hardy ma poprzestać z pisaniem, bo pisze dobrze i wychodzi mało dobrych książek historycznych. Mam inną sugestię. Hardy, skoro masz o czym pisać i piszesz dobrze, to pisz jak najwięcej. poprzestać - np. w odniesieniu do ograniczenia się do jakiegoś minimum |
/konto usunięte/ | 29 Cze 2018 o 13:42 nasz główny korektor ma zaćmienie----------------------------------- chodziło mi o to aby Hardy poprzestał na pisaniu takich sobie limeryków i fraszek a skupił się na pisaniu prozy z dziedziny historii naucz się janko czytać między wierszami bo masz z tym problemy |
Temat: Maniera cudactwa, czy 'dobra zmiana' (22) | |
29 Cze 2018 o 12:49 Poradnia Językowa PWNWielkiej litery używamy w wierszu zgodne z kryterium składniowym tylko na początku utworu oraz po kropce, pytajniku i wykrzykniku (ewentualnie także wielokropku). - Adam Wolański ... i po jasną cholerę tyle nieporozumień, jak po prostu wystarczyło nieco poczytać?!!! | |
Temat: 'moja muzyka' (343) | |
/konto usunięte/ | 29 Cze 2018 o 10:47 tak mnie inspiruje od lat |
29 Cze 2018 o 08:38 Zastanawiam się nad dziwną i pokrętną logiką jednej z wypowiedzi. Hardy ma poprzestać z pisaniem, bo pisze dobrze i wychodzi mało dobrych książek historycznych.Mam inną sugestię. Hardy, skoro masz o czym pisać i piszesz dobrze, to pisz jak najwięcej. | |
no user | 28 Cze 2018 o 21:50 Arsene, fajna i spokojna muzyka.Zingaro, uwielbiam ten utwór. Masz podobne gusta. Dzięki za Wasze wizyty, bardzo mi miło:) The Beatles - Yesterday |
28 Cze 2018 o 19:35 Hardy napisał: Piórko, nie powiem, że recenzje nie podobają mi się. Przeciwnie, zadowolonym jest... każdy lubi, kiedy jego praca jest pozytywnie oceniana :) Hardy, oczywiście, to naturalne, ale ja lubię,także, kiedy Twoja twórczość jest pozytywnie oceniana :))) Dobrych recenzji Twojej "Wileńszczyzny... " jest dużo więcej. Wybrałam te dwie, które najbardziej mi się podobały. :) | |
28 Cze 2018 o 17:42 na wieczór | |
/konto usunięte/ | 28 Cze 2018 o 17:34 wychodzi na to Hardy,że jesteś naprawdę dobry w opisywaniu ciekawych i mało znanych faktów z historii ja bym na twoim miejscu na tym poprzestał bo wciąż tak mało wciąż wychodzi dobrych książek historycznych |
/konto usunięte/ | 28 Cze 2018 o 17:29 no to jeszcze na spokojny wieczór |
no user | 28 Cze 2018 o 13:19 Arsene, rzeczywiście piękne. Merci:) |
no user | 28 Cze 2018 o 13:17 Piorko, dzięki serdeczne. Uśmiech towarzyszy mi zawsze, taka natura:)Poza tym: "W Weimarze spotkali się na wąskiej ścieżce w parku Goethe i pewien krytyk literacki. Zobaczywszy Goethego, krytyk warknął: - Nie ustępuję drogi durniom. - A ja tak - odpowiedział Goethe i zszedł na bok." |
/konto usunięte/ | 28 Cze 2018 o 13:11 piękne słowapiękne wykonanie |
28 Cze 2018 o 12:27 Piórko, nie powiem, że recenzje nie podobają mi się. Przeciwnie, zadowolonym jest... każdy lubi, kiedy jego praca jest pozytywnie oceniana :) | |
28 Cze 2018 o 11:55 Miłego, uśmiechniętego dnia, Auroro :) | |
28 Cze 2018 o 11:51 Err - źle zalinkowałam cytowany artykułpoprawnie jest tu: . | |
28 Cze 2018 o 11:48 Pozwolę sobie przedstawić dwie bardzo ciekawe i cenne recenzje niezależnych czytelników.Tu Radia Nadzieja, program Ministerstwo Dobrych Książek: a tu artykuł, który został napisany na podstawie książki: wybrane cytaty: "Powieść pod tytułem „Wileńszczyzna w miniony czas”, autorstwa Zdzisława Brałkowskiego to druga, zaraz po „Młodości szczęśliwa”, książka z cyklu „Zza zasłony czasu”. Historia przedstawiona w książce opiera się na losach dwóch rodzin mieszkających zarówno na Wileńszczyźnie, jak i w Polsce. Ich szczęśliwe, powolne życie zostaje zakłócone przez ogromne przedsięwzięcia żądnych władzy polityków, którzy nie zamierzają cofnąć się przed niczym, a cierpienie ludzkie nie stanowi dla nich absolutnie żadnej przeszkody. Bieg historii zdecydowanie nie sprzyjał wiejskiej sielance. Wielopokoleniowe rodziny zamieszkujące Wileńszczyznę musiały zmagać się początkowo z okupacją, następnie ze zmianą granic Polski, ostatecznie z repatriacjami i przesiedleniami. Kiedy nie mamy wpływu na nasze życie, ale jest ono w pełni podporządkowane urzędnikowi, rozpoczyna się prawdziwa walka o przetrwanie. W latach powojennych największy ból sprawiały pobitewne powroty do krajów oraz przymusowe przesiedlenia, najczęściej w nieznane. Taką bitwę z polityką toczą pary zakochanych, wieloletnie przyjaźnie i rodziny, dla których rozłąka jest równoznaczna ze śmiercią. Niesamowity zabieg wykorzystania upływającego czasu sprawił, że starsi czytelnicy mają szansę powrócić do lat swojej młodości. Przypomnieć sobie ten burzliwy, istotny dla nich okres. Natomiast młodsza część czytelników ma szansę ujrzeć II Wojnę Światową oraz czasy powojenne oczami zwykłych, prostych ludzi którzy, aby przetrwać, musieli zmagać się z postaciami, które na zawsze zmieniły bieg historii. Czytając „Wileńszczyznę w miniony czas” odczuwamy wszystkie emocje wraz z jej bohaterami. Książka doskonale dawkuje emocje, a przeplatające się zabawne wydarzenia ze smutnymi chwilami sprawiają, że nie sposób się nudzić. Zdzisław Brałkowski tworząc tę wielowymiarową powieść, skorzystał z wydarzeń historycznych, stawiąc tym samym literacką poprzeczkę wyjątkowo wysoko." . | |
no user | 28 Cze 2018 o 09:57 Najwyraźniej tak.Nie wiem w jakim celu, bo nigdy nie zaczynam konfliktów, tylko reaguje na nie. Ale komuś najzwyczajniej przeszkadzam. Faktem jest, że nic nie jest anonimowe, chociaż tak z pozoru wygląda świat wirtualny. Dzięki i miłego dnia Ci zyczę. |
28 Cze 2018 o 09:46 Auroro,nawet gdybyś publikowała na innym portalu, to Twoja sprawa i nikogo nie powinno to interesować. Domyślam się, że znowu jakieś cholerne, dziadowskie PLOTY. Nie usiądzie spokojnie na d... jedna z drugim i nie zajmie własnym (najczęściej usr...) życiem, tylko miesza i miesza. Przywalić, obrzucić g... w nadziei, że może się coś przynajmniej przyklei. Nie przejmuj się, Auroro, tylko rób swoje, a plotkarzy pędź gdzie pieprz rośnie... . | |
no user | 28 Cze 2018 o 09:30 Piorko,podpisuję się pod Twoimi słowami. Niestety, są różne charaktery i zamiary. Dzięki. |