Temat: konkurs 'Zadebiutuj z Publixo' (50)
15 Sty 2012 o 11:37
Myślę, że już nie jest źle, bo zgłoszono 29 prac. Mam nadzieję, że zmieni się trochę sposób wyłaniania zwycięzców, w porównaniu do konkursu "Mocne postanowienie". Zachęcam do czytania i oddawania głosów, bo Publixo uważam za bardzo wartościowy portal, dzięki któremu dużo zyskuję jako początkujący "pisarz".
Temat: Wydawnictwo Radwan (11)
13 Sty 2012 o 19:19
no właśnie się dowiedziałam tego. dzięki za ostrzeżenie
Temat: Ja również się przedstawię:) (4)
13 Sty 2012 o 18:59
witam was jestem zagorzałą fanką Patricka Swayze i poezji od 16 roku życia, mam 34 lata uwielbiam być na scenie, gdy jestem na scenie czuje że żyję, trafiłam tutaj przez moją mega przyjaciółkę jaką jest Dreams_Comes_True
Temat: Zapytam, odpowiem szczerze (98)
11 Sty 2012 o 17:20
Ostatni dzień swojego życia? Hmmm... ciężki kaliber :) Myślę, ze chciałabym go spędzić u boku męża:)

Gdybyś mógł ( mogła) coś zmienić, bądź poprawić w swoim życiu. Co to, by było?
11 Sty 2012 o 16:21
Zgadzam się. Na szczęście udało mi się dowieść swoich racji:) Nawet dostałam rekompensatę:) Co nie zmienia faktu, że to bardzo podła forma poprawiania sobie swojego dorobku cudzymi pracami.
Najśmieszniejsze jest brak u takiej osoby... hmmm... kręgosłupa moralnego? własnych zasad? Nie wiem nawet, jak o określić.
11 Sty 2012 o 16:09
Dreams_Comes_True napisał:
Niestety padłam ofiarą plagiatorki, która ukradła mi moją bajkę i wystawiła ją w konkursie i... wygrała.

Tak celem krzewienia wiedzy: plagiat jest to przestępstwo, podpadające pod kodeks KARNY! Takim drobiazgiem ("a co tam parę stroniczek, a zresztą pewnie nikt się nie dowie") można sobie zaświnić życiorys; status "karany" na pewno nie pomoże w znalezieniu pracy itp...
Temat: co powinno mieć PubliXo - czyli dyskusja nieograniczona (4)
11 Sty 2012 o 14:33
Ja też to zauważyłam wchodząc tu wczoraj. Można tu liczyć na konstruktywną krytykę a to dobrze. Na wielu portalach z tym jest problem. Szata graficzna też jest niczego sobie. Szczerze nie lubię bieli na portalach jako wyłącznego koloru, ale tu biel jest przełamana, czyli jednym słowem jest dobrze ;)
Jestem tu nowa, więc nie wiem czy mogę mieć śmiałość do takich wypowiedzi ;) Ale zaryzykuję- taka już moja natura :)
Odwołując się do punktu pierwszego. Widzę, że to co mam na myśli jest już realizowane a mianowicie portal dba o brak plagiatu i o brak przykrej atmosfery. Co by można jeszcze zrobić? Brakuje mi kilku okienek ;) Na przykład- ostatnio zarejestrowani, czy obecni na stronie itp.
Co do punktu drugiego. Na przykład za promocję książki, jeśli bym taką miała byłabym w stanie wnieść opłatę. Jednak to musiałoby być na konkretną ilość dni. Przykładowo miesiąc promocji za tyle i tyle, tydzień itp:)
Odnośnie ostatniego punktu. Reklam osobiście nie znoszę a zwłaszcza takich, które wyskakują w trakcie czytania. Nie lubię też, jak strona, portal jest pisana drobnym maczkiem byle tylko wyglądała ładnie i to tylko w jednej przeglądarce;/ Na szczęście tutaj czcionka nie wywołuje u mnie efektu zakraplania kropelek i oczopląsu od różnorakich kolorów tła czy niezrozumiałych ikonek.
To tyle:) Pozdrawiam serdecznie :)
Temat: kto jest dla was literackim wzorem (15)
11 Sty 2012 o 13:56
Moim wzorem jest Paulo Coelho. Jednak nie staram się pisać tak, jak On. Tego nie jest chyba nikt w stanie osiągnąć. On imponuje mi swoją twórczością. To niezwykłe, ze każdy kto ma chociaż raz w życiu do czynienia z Jego twórczością odnajduje w nich podpowiedzi, watki będące w stanie odzwierciedlić dany kłopot, czy sytuację. Ja już nie raz po lekturze Jego książek wybrnęłam z różnych kłopotów. Choć jedna szczególnie mi pomogła:)
Temat: Strona 123, zdanie 5 (14)
11 Sty 2012 o 13:49
Książka, którą mam pod ręką jako 123 stronę ma akurat zmianę rozdziału więc wstawiam zdanie z następnej:)
"Zerwała się burza oklasków"
-Paulo Coelho "Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam"
11 Sty 2012 o 13:44
Witam Was wszystkich i każdego z osobna ;)
Może najpierw troszeczkę o mnie :) Najlepiej oddaje to kim jestem mój opis:) Ale to oczywiście nie wszystko. Mam 23 lata, męża i kilka zwierzątek domowych ;)W wolnych chwilach na zmianę maluję i piszę. Przez lata pisałam, jak to się mówi "do szuflady". W końcu, jednak odważyłam się i zaczęłam publikować na jednym ze znanych portali, tworząc swój blog. Niestety padłam ofiarą plagiatorki, która ukradła mi moją bajkę i wystawiła ją w konkursie i... wygrała. Od tamtego czasu stoczyłam długą i ciężką walkę. Co swoje na szczęście odzyskałam i wyjaśniłam w miejscu do tego odpowiednim:)
Teraz trafiłam tu po kilku miesięcznej przewie w publikacji i z nową werwą do dzielenia się swoją pracą z innymi. Liczę, że mój styl pisania poprawi się dzięki obecności tutaj... no i oczywiście błędy będą mniejsze, gdyż mam świadomość, że są i nad nimi chcę pracować.
Temat: witam serdecznie :D (5)
08 Sty 2012 o 17:28
Wsparcie masz zawsze. Pisz. No i publikuj. Czas się zawsze znajdzie, kiedy już wpadniesz w szpony nałogu, jakim jest, niewątpliwie, pisanie. Czekam z niecierpliwością.
08 Sty 2012 o 14:22
dziękuję wam bardzo za rady :D naprawdę ostatnio zaczęłam coś pisać i to tak na poważnie, nie wiem co z tego wyjdzie pewnie na początek nic specjalnego, ale to nic w końcu jakoś muszę zacząć, oczywiście poważnym problemem jest brak czasu, tworzę tyko w weekendy więc trwa to baaaaardzo długo, dlatego bardzo proszę o wsparcie trzymajcie kciuki :D
05 Sty 2012 o 08:21
Ja natomiast wyznaję taką zasadę: nigdy nic na siłę i na wszystko przychodzi czas. Jeżeli nie czujesz, to nie pisz, bo ta chęć powinna wypływać z serca. Nie można się do czegoś zmuszać, bo to nie będzie prawdziwe, szczere. Czytelnik od razu wyczuje to w tekście.

Mimo wszystko również zachęcam do działania :-)
05 Sty 2012 o 08:11
Nie pisz o pisaniu, o tym, że lubisz pisać, tylko pisz. Dobrze lub żle, ale pisz. Ja zaczęłam zbyt póżno i dziś tego żałuję, choć wtedy szalała cenzura i moje pisanie i tak zginęłoby w szufladzie lub w koszu jakiejś redakcji. Dziś jesteśmy wolni i możemy pisać i wydawać. Jednak tamtych nie napisanych książek trochę szkoda. Zacznij już teraz. Może coś z tego będzie?
Temat: konkurs 'Zadebiutuj z Publixo' (50)
02 Sty 2012 o 11:24
Na zgłoszenia czekamy do końca stycznia. Zapraszamy! Pełny regulamin jest już dostępny na stronie konkursu.
02 Sty 2012 o 09:30
Kiedy upływa termin zgłoszenia wybranego utworu do konkursu?
02 Sty 2012 o 09:12
A, te same osoby oczywiście tak, byle z innym tekstem.
02 Sty 2012 o 08:56
Nie, tekst, który brał już udział w jakiś naszym konkursie, nie może uczestniczyć w następnym. Inaczej mogłoby się okazać, że do naszych konkursów użytkownicy zgłaszają w kółko te same utwory.
02 Sty 2012 o 08:52
Swoje pytanie kieruje do Lotty. Czy osoby, które wysyłały prace na konkurs "Mocne postanowienie", mogą również uczestniczyć w konkursie "Zadebiutuj z Publixo"?
Temat: kto jest dla was literackim wzorem (15)
01 Sty 2012 o 20:10
inspiruję się szczególnie dwoma artystami edgarem allanem poe oraz jarosławem grzędowiczem. choć ostatnio wpadła mi w ręce książka george'a r.r. martina, który pokazał mi pisarski świat w innych barwach. jeszcze jednym ważnym pisarzem jest oscar wilde.
© 2010-2016 by Creative Media