Temat: W kwestii obecności na innych portalach (14)
17 Sty 2012 o 12:42
Do Medikus,Kathrin,Dreams
Ja też jestem na kilku portalach i nie widzę potrzeby,żeby się z tego tłumaczyć.Medicus złożyła takie oświadczenie z własnej woli,ja jej do tego nie zmuszałem.
Widocznie czuła taką potrzebę.
Jak ktoś się potrzebuje tłumaczyć ,to jego sprawa.
Przy okazji po raz nie wiadomo który ,proszę kathrin żeby zostawiła mnie w spokoju. Przykro mi Kasiu nie jesteś w moim typie.
17 Sty 2012 o 11:17
Zgadzam się z Kathrin. To czy jesteś tu, czy tam, czy jeszcze, gdzieś indziej to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Chyba nie ma takiego ograniczenia, by być wyłącznie w jednym miejscu.
A co, jeśli nasze utwory, które publikujemy tu mamy również na blogach, albo swoich stronach internetowych? Też mielibyśmy się z tego tłumaczyć?
17 Sty 2012 o 08:03
Moim zdaniem nie powinnaś się tłumaczyć z takich rzeczy, bo nie ma z czego. To Twoja prywatna sprawa i każdego z nas, gdzie jesteśmy zalogowani, gdzie zamieszczamy nasze wiersze itp.
Natomiast bardzo dziwne jest to, że ktoś zadaje sobie tyle trudu, by wyszukiwać kogoś i jego twórczość na innych portalach. Czemu to niby ma służyć?
16 Sty 2012 o 18:12
Żeby zakończyć insynuacje maciusia444, informuję, że jestem zalogowana również na innym portalu literackim, którego nazwy, ze względów regulaminowych, nie powinnam wymieniać. Mój login to stokrotka40plus i po wpisaniu do wyszukiwarki, bardzo łatwo mnie tam znaleźć. Żadną tajemnicą też nie są oceny moich utworów na tymże portalu.
Obecność na portalach literackich ma dla mnie znaczenie edukacyjne, gdyż każda uwaga pozwala mi na doskonalenie warsztatu. Nie mam również problemów z poczuciem własnej wartości i nie czuję potrzeby błyszczenia gdziekolwiek.
Temat: konkurs 'Zadebiutuj z Publixo' (50)
15 Sty 2012 o 11:37
Myślę, że już nie jest źle, bo zgłoszono 29 prac. Mam nadzieję, że zmieni się trochę sposób wyłaniania zwycięzców, w porównaniu do konkursu "Mocne postanowienie". Zachęcam do czytania i oddawania głosów, bo Publixo uważam za bardzo wartościowy portal, dzięki któremu dużo zyskuję jako początkujący "pisarz".
Temat: Wydawnictwo Radwan (11)
13 Sty 2012 o 19:19
no właśnie się dowiedziałam tego. dzięki za ostrzeżenie
Temat: Ja również się przedstawię:) (4)
13 Sty 2012 o 18:59
witam was jestem zagorzałą fanką Patricka Swayze i poezji od 16 roku życia, mam 34 lata uwielbiam być na scenie, gdy jestem na scenie czuje że żyję, trafiłam tutaj przez moją mega przyjaciółkę jaką jest Dreams_Comes_True
Temat: Zapytam, odpowiem szczerze (98)
11 Sty 2012 o 17:20
Ostatni dzień swojego życia? Hmmm... ciężki kaliber :) Myślę, ze chciałabym go spędzić u boku męża:)

Gdybyś mógł ( mogła) coś zmienić, bądź poprawić w swoim życiu. Co to, by było?
11 Sty 2012 o 16:21
Zgadzam się. Na szczęście udało mi się dowieść swoich racji:) Nawet dostałam rekompensatę:) Co nie zmienia faktu, że to bardzo podła forma poprawiania sobie swojego dorobku cudzymi pracami.
Najśmieszniejsze jest brak u takiej osoby... hmmm... kręgosłupa moralnego? własnych zasad? Nie wiem nawet, jak o określić.
11 Sty 2012 o 16:09
Dreams_Comes_True napisał:
Niestety padłam ofiarą plagiatorki, która ukradła mi moją bajkę i wystawiła ją w konkursie i... wygrała.

Tak celem krzewienia wiedzy: plagiat jest to przestępstwo, podpadające pod kodeks KARNY! Takim drobiazgiem ("a co tam parę stroniczek, a zresztą pewnie nikt się nie dowie") można sobie zaświnić życiorys; status "karany" na pewno nie pomoże w znalezieniu pracy itp...
Temat: co powinno mieć PubliXo - czyli dyskusja nieograniczona (4)
11 Sty 2012 o 14:33
Ja też to zauważyłam wchodząc tu wczoraj. Można tu liczyć na konstruktywną krytykę a to dobrze. Na wielu portalach z tym jest problem. Szata graficzna też jest niczego sobie. Szczerze nie lubię bieli na portalach jako wyłącznego koloru, ale tu biel jest przełamana, czyli jednym słowem jest dobrze ;)
Jestem tu nowa, więc nie wiem czy mogę mieć śmiałość do takich wypowiedzi ;) Ale zaryzykuję- taka już moja natura :)
Odwołując się do punktu pierwszego. Widzę, że to co mam na myśli jest już realizowane a mianowicie portal dba o brak plagiatu i o brak przykrej atmosfery. Co by można jeszcze zrobić? Brakuje mi kilku okienek ;) Na przykład- ostatnio zarejestrowani, czy obecni na stronie itp.
Co do punktu drugiego. Na przykład za promocję książki, jeśli bym taką miała byłabym w stanie wnieść opłatę. Jednak to musiałoby być na konkretną ilość dni. Przykładowo miesiąc promocji za tyle i tyle, tydzień itp:)
Odnośnie ostatniego punktu. Reklam osobiście nie znoszę a zwłaszcza takich, które wyskakują w trakcie czytania. Nie lubię też, jak strona, portal jest pisana drobnym maczkiem byle tylko wyglądała ładnie i to tylko w jednej przeglądarce;/ Na szczęście tutaj czcionka nie wywołuje u mnie efektu zakraplania kropelek i oczopląsu od różnorakich kolorów tła czy niezrozumiałych ikonek.
To tyle:) Pozdrawiam serdecznie :)
Temat: kto jest dla was literackim wzorem (15)
11 Sty 2012 o 13:56
Moim wzorem jest Paulo Coelho. Jednak nie staram się pisać tak, jak On. Tego nie jest chyba nikt w stanie osiągnąć. On imponuje mi swoją twórczością. To niezwykłe, ze każdy kto ma chociaż raz w życiu do czynienia z Jego twórczością odnajduje w nich podpowiedzi, watki będące w stanie odzwierciedlić dany kłopot, czy sytuację. Ja już nie raz po lekturze Jego książek wybrnęłam z różnych kłopotów. Choć jedna szczególnie mi pomogła:)
Temat: Strona 123, zdanie 5 (14)
11 Sty 2012 o 13:49
Książka, którą mam pod ręką jako 123 stronę ma akurat zmianę rozdziału więc wstawiam zdanie z następnej:)
"Zerwała się burza oklasków"
-Paulo Coelho "Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam"
11 Sty 2012 o 13:44
Witam Was wszystkich i każdego z osobna ;)
Może najpierw troszeczkę o mnie :) Najlepiej oddaje to kim jestem mój opis:) Ale to oczywiście nie wszystko. Mam 23 lata, męża i kilka zwierzątek domowych ;)W wolnych chwilach na zmianę maluję i piszę. Przez lata pisałam, jak to się mówi "do szuflady". W końcu, jednak odważyłam się i zaczęłam publikować na jednym ze znanych portali, tworząc swój blog. Niestety padłam ofiarą plagiatorki, która ukradła mi moją bajkę i wystawiła ją w konkursie i... wygrała. Od tamtego czasu stoczyłam długą i ciężką walkę. Co swoje na szczęście odzyskałam i wyjaśniłam w miejscu do tego odpowiednim:)
Teraz trafiłam tu po kilku miesięcznej przewie w publikacji i z nową werwą do dzielenia się swoją pracą z innymi. Liczę, że mój styl pisania poprawi się dzięki obecności tutaj... no i oczywiście błędy będą mniejsze, gdyż mam świadomość, że są i nad nimi chcę pracować.
Temat: witam serdecznie :D (5)
08 Sty 2012 o 17:28
Wsparcie masz zawsze. Pisz. No i publikuj. Czas się zawsze znajdzie, kiedy już wpadniesz w szpony nałogu, jakim jest, niewątpliwie, pisanie. Czekam z niecierpliwością.
08 Sty 2012 o 14:22
dziękuję wam bardzo za rady :D naprawdę ostatnio zaczęłam coś pisać i to tak na poważnie, nie wiem co z tego wyjdzie pewnie na początek nic specjalnego, ale to nic w końcu jakoś muszę zacząć, oczywiście poważnym problemem jest brak czasu, tworzę tyko w weekendy więc trwa to baaaaardzo długo, dlatego bardzo proszę o wsparcie trzymajcie kciuki :D
05 Sty 2012 o 08:21
Ja natomiast wyznaję taką zasadę: nigdy nic na siłę i na wszystko przychodzi czas. Jeżeli nie czujesz, to nie pisz, bo ta chęć powinna wypływać z serca. Nie można się do czegoś zmuszać, bo to nie będzie prawdziwe, szczere. Czytelnik od razu wyczuje to w tekście.

Mimo wszystko również zachęcam do działania :-)
05 Sty 2012 o 08:11
Nie pisz o pisaniu, o tym, że lubisz pisać, tylko pisz. Dobrze lub żle, ale pisz. Ja zaczęłam zbyt póżno i dziś tego żałuję, choć wtedy szalała cenzura i moje pisanie i tak zginęłoby w szufladzie lub w koszu jakiejś redakcji. Dziś jesteśmy wolni i możemy pisać i wydawać. Jednak tamtych nie napisanych książek trochę szkoda. Zacznij już teraz. Może coś z tego będzie?
Temat: konkurs 'Zadebiutuj z Publixo' (50)
02 Sty 2012 o 11:24
Na zgłoszenia czekamy do końca stycznia. Zapraszamy! Pełny regulamin jest już dostępny na stronie konkursu.
02 Sty 2012 o 09:30
Kiedy upływa termin zgłoszenia wybranego utworu do konkursu?
© 2010-2016 by Creative Media